FCC ska undersöka AI:s inverkan på robotsamtal

25 oktober 2023

Federal Communications Commission (FCC) har till uppgift att skydda konsumenterna från oönskad kommunikation. AI har potential att både hjälpa och stjälpa FCC:s arbete eftersom robocalls fortsätter att vara ett problem.

Under 2022 tog FCC emot mer än 120 000 klagomål från personer som fått automatiserade robotsamtal. Tillverkarna av samtalsskyddsappen YouMail säger att amerikanerna utsattes för mer än 50 miljarder robotsamtal under 2022.

FCC:s ordförande Jessica Rosenworcel meddelade på måndagen att hon kommer att lägga fram ett förslag för att undersöka hur AI kommer att påverka olagliga och oönskade robotsamtal och sms.

Robocalls kan redan riktas med hjälp av demografi, men föreställ dig den finjusterade anpassning som AI nu kan ge till dessa samtal. Istället för att spela in ett meddelande som passar alla, kan ljud skapas som specifikt riktar sig till en individ.

Om du har fått irriterande robotsamtal är det inte särskilt roligt att de nu förstärks av AI. Ett ytterligare problem är att AI:s ljudgenerering börjar bli så bra att du kanske inte ens vet att du får ett robotsamtal.

Men det är inte bara dåliga nyheter. I sitt uttalande sa Rosenworcel: "Även om vi är medvetna om de utmaningar som AI kan innebära, finns det också en betydande potential att använda denna teknik för att gynna kommunikationsnät och deras kunder - inklusive i kampen mot skräpiga robocalls och robotexter."

Syftet med den föreslagna utredningen

Rosenworcels förslag kommer att bli föremål för omröstning vid FCC:s öppna möte i november. Om det antas kommer det att utredas:

  • Hur AI-teknik passar in i kommissionens lagstadgade ansvarsområden enligt
    Lagen om konsumentskydd vid telefonförsäljning (TCPA)
  • Om och när framtida AI-teknik omfattas av TCPA;
  • Hur AI påverkar befintliga regelverk och framtida policyutformning;
  • Om kommissionen bör överväga sätt att verifiera äktheten hos legitimt utfärdade
    genererat AI-röst- eller textinnehåll från betrodda källor, och,
  • Vilka eventuella nästa steg som är nödvändiga för att gå vidare med denna undersökning.

Det kommer att bli svårt att reda ut vilka aspekter av AI som ska falla under FCC:s ansvarsområde. Nyligen har New York Citys borgmästare Eric Adams mötte kritik över robotsamtal som använde djupa förfalskningar av hans röst för att kommunicera med stadens invånare.

Robocalls för politisk eller social kommunikation är för närvarande inte olagliga. Så tekniskt sett var Adams samtal på rätt sida av lagen.

Bör AI-robotsamtal som detta innehålla en ansvarsfriskrivning som informerar mottagaren om att ljudet är AI-genererat? Om kommunikationsföretag kunde använda AI för att övervaka samtal för att flagga robocalls, skulle du tycka att det var okej? Det skulle förmodligen innebära att ditt samtal också skulle analyseras.

I uttalandet från FCC förklaras att "AI kan också innebära nya utmaningar för integritet och säkerhet, bland annat genom att efterlikna verkliga mänskliga röster. Denna undersökning syftar till att förstå dessa fördelar och risker, så att kommissionen bättre kan bekämpa skador, utnyttja fördelarna med AI och skydda konsumenterna."

För närvarande föreslår FCC en utredning för att börja förstå AI:s roll inom kommunikation så att de så småningom kan införa lagstiftning.

Det är en början, men man måste fråga sig hur långsamma byråkratier som FCC kommer att hänga med när AI-tekniken går före politiken.

Bli en del av framtiden


PRENUMERERA IDAG

Tydlig, kortfattad och heltäckande. Få grepp om AI-utvecklingen med DagligaAI

Eugene van der Watt

Eugene kommer från en bakgrund som elektronikingenjör och älskar allt som har med teknik att göra. När han tar en paus från att konsumera AI-nyheter hittar du honom vid snookerbordet.

×

GRATIS PDF EXKLUSIV
Ligg steget före med DailyAI

Registrera dig för vårt veckovisa nyhetsbrev och få exklusiv tillgång till DailyAI:s senaste e-bok: "Mastering AI Tools: Din 2024-guide till förbättrad produktivitet".

*Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev accepterar du vår Integritetspolicy och våra Villkor och anvisningar