Robin Williams' AI-genererte stemmer kritiseres av hans datter

2. oktober 2023

Robin Williams

Zelda Williams, datteren til den folkekjære amerikanske skuespilleren Robin Williams, har uttrykt bekymring for å bruke kunstig intelligens til å etterligne sin avdøde fars distinkte stemme.

Robin Williams huskes for ikoniske roller i filmer som "Mrs. Doubtfire" og "Døde poeters selskap", men tok tragisk nok sitt eget liv i 2014, 62 år gammel. På den tiden kjempet han mot demens og hadde en fortid med alkoholisme, narkotikamisbruk og depresjon.

Williams' allsidige stemmeskuespillerportefølje inkluderer minneverdige karakterer som Genie i "Aladdin" og Fender i "Robots", men den livaktige stemmen hans har blitt brukt på ulike måter uten tillatelse. Det finnes mange gratis og betalte apper og programvare som gjenskaper ikoniske stemmer og kjendisstemmer ved hjelp av kunstig intelligens, og de er stort sett umulige å stoppe. 

Zelda Williams (34) uttrykte sin mening om den nylige skuespillerstreiken i Hollywood, som delvis skyldes AIs økende rolle i underholdningsbransjen. 

Gjennom sin Instagram Story uttalte hun: "Jeg har i ÅREVIS vært vitne til hvor mange som ønsker å trene disse modellene for å skape/gjenskape skuespillere som ikke kan samtykke, som pappa. Dette er ikke teoretisk; det er veldig, veldig virkelig. Jeg har allerede hørt at kunstig intelligens brukes til å få "stemmen" hans til å si hva folk vil. Selv om jeg synes det er personlig urovekkende, går konsekvensene langt utover mine egne følelser."

Zelda fortsatte med å understreke viktigheten av autentisitet i fremføringen: "Levende skuespillere fortjener en sjanse til å skape karakterer med sine egne valg, til å gi stemme til tegneserier, til å legge sin MENNESKELIGE innsats og tid i jakten på fremføring."

"Disse gjenskapningene er i beste fall en dårlig faksimile av større mennesker, men i verste fall et forferdelig Frankenstein-monster, satt sammen av de verste bitene av alt det denne bransjen er, i stedet for det den burde stå for."

AI zelda
Zeldas Instagram-historie.

Kunstig intelligens brukes til å vekke folk "tilbake fra de døde". Et spesielt urovekkende tilfelle var en TikTok-konto som la ut videoer av døde eller drepte barn som snakket med AI-genererte enheter

Det bredere Hollywood-samfunnet er for tiden i skuespillerstreikens kvalerVi tok for oss alt fra bruk av kunstig intelligens i bransjen til restbetalinger.

Writers Guild of America (WGA) har inngått en avtale med Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), noe som betyr slutten på en av bransjens mest langvarige streiker.

Den kommende uken vil SAG-AFTRA fortsette diskusjonene med studiorepresentanter.

Bli med i fremtiden


ABONNER I DAG

Tydelig, kortfattet og omfattende. Få et grep om AI-utviklingen med DagligAI

Sam Jeans

Sam er en vitenskaps- og teknologiskribent som har jobbet i ulike oppstartsbedrifter innen kunstig intelligens. Når han ikke skriver, leser han medisinske tidsskrifter eller graver seg gjennom esker med vinylplater.

×

GRATIS PDF EKSKLUSIV
Hold deg i forkant med DailyAI

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev og få eksklusiv tilgang til DailyAIs nyeste e-bok: "Mastering AI Tools: Din 2024-guide til økt produktivitet".

*Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev aksepterer du vår Retningslinjer for personvern og vår Vilkår og betingelser