Google og Nvidia kunngjør samarbeid på Google Cloud Next 2023

31. august 2023

Google Nvidia

Google Cloud og Nvidia har utdypet sitt partnerskap innen AI, databehandling, programvare og tjenester.

Samarbeidet ble fremhevet under Google Cloud Next 2023-konferansenhvor ny AI-infrastruktur og -programvare ble avduket. 

Disse teknologiene har som mål å gjøre det enklere å utvikle og ta i bruk store generative AI-modeller og å fremskynde datavitenskapelige oppgaver.

Nvidias grunnlegger og administrerende direktør Jensen Huang uttalte: "Vi er ved et vendepunkt der akselerert databehandling og generativ AI har kommet sammen for å øke innovasjonstakten i et tempo uten sidestykke. Vårt utvidede samarbeid med Google Cloud vil hjelpe utviklere med å akselerere arbeidet sitt med infrastruktur, programvare og tjenester som øker energieffektiviteten og reduserer kostnadene."

Thomas Kurian, administrerende direktør i Google Cloud, legger til: "Google Cloud har en lang historie med å innovere innen AI for å fremme og fremskynde innovasjon for kundene våre. Mange av Googles produkter er bygget og brukes på NVIDIA GPU-er, og mange av kundene våre bruker NVIDIAs akselererte databehandling for å drive effektiv utvikling av LLM-er for å fremme generativ AI."

Samarbeidet har som mål å effektivisere driften av AI-superdatamaskiner ved å utnytte Googles skytjenester som bygger på Nvidias teknologier. 

Et av de viktigste aspektene ved dette partnerskapet er optimaliseringen av Googles PaxML-rammeverk for Nvidias H100- og A100 Tensor Core-GPU-er. Dette vil gi mulighet for mer avanserte og skalerbare eksperimenter. 

Partnerskapet omfatter også Googles integrering av serverløs Spark med Nvidia GPU-er gjennom Googles Dataproc-tjeneste, som er utviklet for å fremskynde Apache Spark-arbeidsbelastninger i AI-utvikling.

Samarbeidet omfatter også nylanserte Google Cloud A3 VM-er drevet av Nvidia H100 GPU-er, som forventes å være generelt tilgjengelige i september 2023. 

Disse virtuelle maskinene har som mål å gjøre Nvidias AI-funksjoner tilgjengelige for et bredere spekter av arbeidsoppgaver. 

I tillegg vil Google Cloud få tilgang til Nvidias DGX GH200 AI-superdatamaskin, slik at de kan utforske dens kapasitet til å håndtere generative AI-arbeidsbelastninger.

Omfanget av samarbeidet mellom Nvidia og Google

Her er det fulle omfanget av Nvidia og Googles samarbeid i henhold til Pressemelding fra Nvidia

  • Google Cloud A3 VM-er med NVIDIA H100 GPU-er: Disse blir generelt tilgjengelige neste måned og er utformet for å gjøre NVIDIAs AI-plattform tilgjengelig for et bredt spekter av arbeidsoppgaver. Sammenlignet med tidligere modeller tilbyr A3 VM-er tre ganger raskere opplæring og forbedret nettverksbåndbredde.
  • NVIDIA H100 GPU-er i Vertex AI: Google Clouds Vertex AI-plattform vil snart inkorporere NVIDIAs H100 GPU-er, noe som gjør det raskere og mer effektivt for kundene å utvikle generative store AI-språkmodeller (LLM-er).
  • Tilgang til NVIDIA DGX GH200 Supercomputer: Google Cloud blir en av de første som får tilgang til NVIDIAs DGX GH200 AI-superdatamaskin, drevet av NVIDIA Grace Hopper Superchip, for utforskende forskning innen generativ AI.
  • NVIDIA DGX Cloud på Google Cloud: NVIDIAs DGX Cloud AI-superdatabehandling og programvare vil være tilgjengelig for Google Cloud-kunder gjennom nettleserne deres, noe som gir enklere tilgang til avanserte treningsbelastninger.
  • NVIDIA AI Enterprise på Google Cloud Marketplace: Brukere kan få tilgang til NVIDIA AI Enterprise, en sikker skybasert programvareplattform, fra Google Cloud Marketplace. Denne plattformen forenkler utvikling og distribusjon av en rekke AI-applikasjoner, inkludert generativ AI, tale-AI og datasyn.
  • Først ute med å tilby NVIDIA L4 GPU-er: Google Cloud var den første skyleverandøren som tilbød NVIDIAs L4 Tensor Core GPUer med lanseringen av G2 VM. Disse GPU-ene lover opptil 120 ganger høyere ytelse og 99% bedre effektivitet for AI-videoarbeidsbelastninger sammenlignet med CPU-er.

Nvidias programvare-agnostiske holdning i AI-våpenkappløpet sikrer en massiv etterspørsel etter maskinvaren deres, som praktisk talt alle selskaper som ønsker AI-transformasjon, kjøper - også i Kina og Midtøsten. Selv om amerikanske myndigheter begrenser handelen med begge deler, er de fleste nylig til Midtøsten

Google og Nvidia er utvilsomt en formidabel kombinasjon, og denne siste kunngjøringen er ikke uvanlig, ettersom de to selskapene har samarbeidet i flere tiår.

Bli med i fremtiden


ABONNER I DAG

Tydelig, kortfattet og omfattende. Få et grep om AI-utviklingen med DagligAI

Sam Jeans

Sam er en vitenskaps- og teknologiskribent som har jobbet i ulike oppstartsbedrifter innen kunstig intelligens. Når han ikke skriver, leser han medisinske tidsskrifter eller graver seg gjennom esker med vinylplater.

×

GRATIS PDF EKSKLUSIV
Hold deg i forkant med DailyAI

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev og få eksklusiv tilgang til DailyAIs nyeste e-bok: "Mastering AI Tools: Din 2024-guide til økt produktivitet".

*Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev aksepterer du vår Retningslinjer for personvern og vår Vilkår og betingelser