Mennesker og roboter deler nettet likt når kunstig intelligens driver "dødt internett

6. mai 2024

  • En ny rapport viser at ikke-menneskelige kilder er ansvarlige for nesten 50% av internettrafikken
  • Ondsinnede roboter utgjør nesten en tredjedel av internettrafikken, og kunstig intelligens gjør dem mer avanserte og unnvikende
  • AI gjør det lettere å lage enkle, dårlige roboter, noe som gir troverdighet til teorier om døde internett

Imperva Threat Research-rapporten for 2024 sier at ikke-menneskelige kilder, eller bots, er ansvarlige for nesten halvparten av all internettrafikk.

Teorien om "dødt internett" startet som en konspirasjonsteori på 4chan i 2019, men får stadig større troverdighet etter hvert som AI-drevne roboter sprer seg.

Teorien fremsetter to påstander: at mesteparten av internettrafikken er autogenerert, og at dette skjer med vilje for å manipulere menneskelig aktivitet på nettet.

Den siste rapport fra cybersikkerhet Imperva ser ut til å bekrefte at den første påstanden stemmer, med bots som står for 49,6% av internettrafikken i 2023.

Ikke alle roboter er dårlige. Vi er avhengige av webcrawlere som Googles bot for å indeksere nettsteder for søkeplattformen. ChatGPT er bygget på data som er hentet fra internett av OpenAI's bot. Hvorvidt den skal klassifiseres som god eller dårlig, er fortsatt omdiskutert.

Bad bots er automatiserte nettagenter som ondsinnede aktører bruker til å begå svindel, datahøsting eller andre ondsinnede aktiviteter. Impervas rapport sier at 32% av all internettrafikk er ondsinnet bot-aktivitet.

Fremskritt innen kunstig intelligens fører til at teknologien ikke lenger bare kan brukes i chat-grensesnittet, men også som AI-agenter. Disse AI-agentene kan samhandle med nettsteder for å utføre nyttige oppgaver som mennesker normalt må gjøre.

De kan også gjøre det mulig for ondsinnede roboter å etterligne menneskelige bevegelser og museklikk for å unngå å bli oppdaget. Mange av disse robotene er i stand til å overvinne de stadig mer relevante CAPTCHA-utfordringene "bevis at du er et menneske".

AI gjør det enklere

Rapporten noterte en økning i både avanserte og mer enkle ondsinnede bots. I en kommentar til den økte trafikken av ondsinnede roboter heter det i rapporten: "Trafikknivået for ondsinnede roboter økte for femte år på rad, noe som indikerer en alarmerende trend."

Rapporten konkluderer med at denne økningen i det minste delvis skyldes den økende populariteten til AI og LLM-er. Tilgangen til AI-verktøy senker terskelen for ondsinnede aktører som tidligere ikke hadde ferdighetene til å lage ondsinnede roboter.

I rapporten heter det: "Den økende bruken av AI-teknologi påvirker volumet av ondsinnede bots på internett og hvor sofistikerte de er. Det har skapt et tydelig skille mellom sofistikerte aktører som har midler og ressurser til å distribuere avanserte ondsinnede roboter, og de som er avhengige av grunnleggende verktøy, for eksempel spørring etter AI, for å generere et bot-skript."

Resultatet er at enkle ondsinnede bots sto for 39,6% av all ondsinnet bot-trafikk i 2023, sammenlignet med 33,4% i 2022 og 26,3% for fem år siden.

Impervas rapport sier at API-er er et yndet mål for ondsinnede roboter. Etter hvert som flere selskaper bruker API-er for å få tilgang til AI-modeller for sine chatboter, AI-løsninger for bedrifter eller AI-agenter, vil risikoen for at ondsinnede roboter utnytter disse verktøyene bare øke.

Det er menneskelige aktører som står bak disse automatiserte, slemme robotene. De er kanskje ikke den globalistiske kabalen som forfatterne av teorien om det døde internett forestilte seg, men de ønsker å utnytte og manipulere mennesker.

Automatisert innhold er i ferd med å utkonkurrere menneskeskapt innhold med AI-generert musikk, YouTube-videoer og AI-influencere. Vi ser til og med at AI-kontoer i sosiale medier engasjerer seg i annet AI-generert innhold og andre kontoer.

Wikipedia omtaler fortsatt teorien om det døde internett som en "konspirasjonsteori". Det begynte kanskje som en konspirasjonsteori, men den er i ferd med å bli en AI-drevet virkelighet.

Bli med i fremtiden


ABONNER I DAG

Tydelig, kortfattet og omfattende. Få et grep om AI-utviklingen med DagligAI

Eugene van der Watt

Eugene har bakgrunn som elektroingeniør og elsker alt som har med teknologi å gjøre. Når han tar en pause fra AI-nyhetene, finner du ham ved snookerbordet.

×

GRATIS PDF EKSKLUSIV
Hold deg i forkant med DailyAI

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev og få eksklusiv tilgang til DailyAIs nyeste e-bok: "Mastering AI Tools: Din 2024-guide til økt produktivitet".

*Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev aksepterer du vår Retningslinjer for personvern og vår Vilkår og betingelser