OpenAI sier at deres AI nå kan brukes i militære applikasjoner

19. januar 2024

AI-våpen

OpenAI har endret sine retningslinjer for bruk slik at AI-produktene kan brukes i enkelte militære applikasjoner, ettersom selskapet samarbeider med Pentagon om flere prosjekter.

OpenAI jobber med flere prosjekter i forsvarsdepartementet, blant annet med cybersikkerhetsfunksjoner og metoder for å forebygge selvmord blant veteraner. OpenAI bistår også DARPA med AI Cyber Challenge for automatisk å finne og fikse sårbarheter i programvare og forsvare kritisk infrastruktur mot cyberangrep.

OpenAIs samarbeid med det amerikanske forsvaret er et brudd med selskapets tidligere policy om å forby militær bruk av produktene. Inntil for noen få dager siden var "militær og krigføring" oppført på listen over forbudte bruksområder på OpenAIs side for retningslinjer for bruk.

De oppdaterte vilkårene nevner ikke lenger ordet militær, men sier fortsatt at verktøyene ikke kan brukes til å skade noen eller til å utvikle våpen.

I et intervju i Bloomberg House på World Economic Forum i Davos sa Anna Makanju, OpenAIs visepresident for globale anliggender: "Fordi vi tidligere hadde et generelt forbud mot militæret, trodde mange at det ville forby mange av disse brukstilfellene, som folk mener er helt i tråd med det vi ønsker å se i verden."

Silicon Valley-ansatte i store teknologiselskaper har ofte vegret seg mot å se ingeniørarbeidet sitt brukt i militære applikasjoner.

I 2019 undertegnet Microsoft-ansatte et brev der de protesterte mot selskapets kontrakt på $480 millioner kroner for å forsyne den amerikanske hæren med headset for utvidet virkelighet. I fjor protesterte Google- og Microsoft-ansatte mot et felles prosjekt der selskapene skulle levere skytjenester til den israelske regjeringen og det israelske militæret.

En talsperson for OpenAI sier til CNB: "Våre retningslinjer tillater ikke at verktøyene våre brukes til å skade mennesker, utvikle våpen, overvåke kommunikasjon, skade andre eller ødelegge eiendom. Det finnes imidlertid bruksområder for nasjonal sikkerhet som er i tråd med vårt oppdrag."

Hvis dette oppdraget inkluderer å tjene penger til aksjonærene, kan OpenAI ha tatt det første skrittet ned et skråplan. Kan vi se "WarGPT" i fremtiden?

I november sa viseforsvarsminister Kathleen Hicks at kunstig intelligens er "en viktig del av den omfattende, krigsfighter-sentrerte tilnærmingen til innovasjon som forsvarsminister Austin og jeg har vært pådrivere for fra dag 1".

Det virker uunngåelig at kunstig intelligens vil bli brukt i et bredt spekter av militære applikasjoner, inkludert våpen. Spørsmålet er hvem sine AI-modeller som kommer til å ligge under panseret.

Bli med i fremtiden


ABONNER I DAG

Tydelig, kortfattet og omfattende. Få et grep om AI-utviklingen med DagligAI

Eugene van der Watt

Eugene har bakgrunn som elektroingeniør og elsker alt som har med teknologi å gjøre. Når han tar en pause fra AI-nyhetene, finner du ham ved snookerbordet.

×

GRATIS PDF EKSKLUSIV
Hold deg i forkant med DailyAI

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev og få eksklusiv tilgang til DailyAIs nyeste e-bok: "Mastering AI Tools: Din 2024-guide til økt produktivitet".

*Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev aksepterer du vår Retningslinjer for personvern og vår Vilkår og betingelser