Biden-administrasjonen krever at skyselskaper rapporterer utenlandske brukere

29. januar 2024

AI Kina

Biden-administrasjonen oppfordrer skytjenesteleverandører som Amazon, Google og Microsoft til å identifisere utenlandske brukere som utvikler AI-teknologi, særlig de i Kina.

Denne nye regelen kan pålegge selskaper å oppgi identiteten og IP-adressene til utenlandske kunder som er involvert i KI-prosjekter.

Målet er å begrense tilgangen til datasentre og servere som er avgjørende for utviklingen av kunstig intelligens, noe som er et uttrykk for økende spenninger mellom den amerikanske og kinesiske AI-industrien.

Microsofts Vice President of Government Affairs, Fred Humphries, sa at selskapet allerede er i gang med å forberede seg på å implementere regelutkastet, og uttalte: "Vi ønsker krav om kundekunnskap og cybersikkerhet for AI-infrastruktur velkommen og ser frem til å gi innspill til regelutkastet."

Kinas AI-bransje var til å begynne med treg med å tilpasse seg den økende innflytelsen fra generativ AI-teknologi. 

Dette endret seg imidlertid mot slutten av 2023, da kinesiske teknologigiganter som Baidu og Tencent begynte å lansere sine egne offentlige produkter. Baidu har hevdet å trene opp en språkmodell på nivå med OpenAIs GPT-4.

Kinesiske myndigheter var ekstremt forsiktige med å sikre at produktene gjenspeilte landets sosialistiske verdier og ikke bevisst eller ubevisst kritiserte regjeringen eller dens leder, Xi Jinping. Baidus ERNIE Bot ble funnet å kraftig sensur av politiske temaer.

I juni i fjor sa Xi Jinping snakket om generativ AI"Vi må være forberedt på de verste og mest ekstreme scenariene, og være klare til å tåle den store testen som sterk vind, opprørt vann og til og med farlige stormer utgjør."

I USA har Biden-Harris-administrasjonen iverksatt en rekke strategier for å bremse Kinas AI-industri. Dette har først og fremst bestått i å begrense bruken av avansert maskinvare som brukes til å trene opp AI-modeller, og som produseres av selskaper som Nvidia. 

Minister Gina Raimondo understreket Biden-administrasjonens fokus på å nøytralisere nasjonale AI-sikkerhetstrusler, og uttalte: "Det er veldig farlig at disse modellene havner i hendene på ikke-statlige aktører eller folk som ikke er våre allierte."

Selv om forholdet mellom USA og Kina er ekstremt kjølig på overflaten, har de angivelig samarbeidet om AI-sikkerhet på hemmelige møter. 

Ikke desto mindre gjenspeiler denne nye regelen, som er åpen for offentlige kommentarer frem til 29. april, USAs bredere strategi for å opprettholde et teknologisk forsprang og ivareta nasjonale sikkerhetsinteresser.

Bli med i fremtiden


ABONNER I DAG

Tydelig, kortfattet og omfattende. Få et grep om AI-utviklingen med DagligAI

Sam Jeans

Sam er en vitenskaps- og teknologiskribent som har jobbet i ulike oppstartsbedrifter innen kunstig intelligens. Når han ikke skriver, leser han medisinske tidsskrifter eller graver seg gjennom esker med vinylplater.

×

GRATIS PDF EKSKLUSIV
Hold deg i forkant med DailyAI

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev og få eksklusiv tilgang til DailyAIs nyeste e-bok: "Mastering AI Tools: Din 2024-guide til økt produktivitet".

*Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev aksepterer du vår Retningslinjer for personvern og vår Vilkår og betingelser