AI-imitasjon av George Carlin reiser vanskelige spørsmål

12. januar 2024

En AI-komiker ved navn Dudesy har nettopp gitt ut et komedieshow i full lengde som imiterer den avdøde komikeren George Carlin uten hans families tillatelse. Carlin's datter og fans er forståelig nok opprørte, men det er kanskje lite de kan gjøre med det.

George Carlin regnes som en av tidenes beste standupkomikere. Han ga ut 14 spesialforestillinger der han uærbødig spøkte om ofte kontroversielle emner, og både vant og polariserte komikerfans med sitt skarpe vidd.

Da han gikk bort i 2008, var fansen lei seg for at de aldri ville få høre mer av materialet hans. Nå er de sinte over at et AI-program har brakt "Carlin" tilbake i en timelang YouTube-video kalt "George Carlin: I'm Glad I'm Dead".

Dudesy er et AI-program som er vert for en komisk podkast sammen med komikeren Will Sasso (MADtv, Young Sheldon) og forfatteren Chad Kultgen.

Videoen består av lydopptak av "Carlin" som gjør et standup-show med AI-genererte bilder og lyden av applaus som er timet til å sammenfalle med punchlines. Hvis du er en fan av George Carlin, bør du kanskje gå glipp av videoen.

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=2kONMe7YnO8

Det mest urovekkende med videoen er nok hvor bra den er. Når jeg sier "bra", mener jeg hvor mye den høres ut som ham. Stemmen, tonefallet, intonasjonen og til og med humoren får det til å høres ut som om det kunne ha vært spilt inn av mannen selv.

Noen fans bestrider dette, men det kan være deres berettigede motvilje mot ideen som skygger for en rettferdig vurdering av hvor god AI er blitt. Hvis dette hadde blitt utgitt som en ekte tapt Carlin-innspilling, tror jeg fansen hans sannsynligvis ville ha hatt glede av den.

I introen til videoen gjør Dudesy det helt klart at dette ikke er et opptak av Carlin.

Dudesy sier: "Jeg vil bare gjøre det klart for dere at det dere kommer til å høre nå, ikke er George Carlin. Det er min imitasjon av George Carlin, som jeg har utviklet på nøyaktig samme måte som en menneskelig imitator ville gjort. Jeg lyttet til alt George Carlin har skrevet, og gjorde mitt beste for å imitere stemmen, tonefallet og holdningen hans, i tillegg til de temaene jeg tror ville ha interessert ham i dag."

Carlins datter, Kelly Carlin, var utvetydig i sin vurdering av AI-eksperimentet. Hun sa: "Min far brukte hele livet på å perfeksjonere sitt håndverk ut fra sitt eget menneskelige liv, hjerne og fantasi. Ingen maskin vil noensinne kunne erstatte hans genialitet. Disse AI-genererte produktene er smarte forsøk på å gjenskape et sinn som aldri kommer til å eksistere igjen."

Kelly Carlin advarer deretter om at familiene til komikere som Robin Williams og Garry Shandling kan bli de neste.

Siden introen til videoen insisterer på at det bare er parodi og komisk imitasjon, er det kanskje svært lite Carlin eller andre kan gjøre med dette.

I rutinen sier "Carlin" ironisk nok at AI vil ta jobbene til menneskelige standupkomikere. Han lover illevarslende at vi kan forvente "comebacks" fra Richard Pryor, Joan Rivers og Andy Kaufman i "24 timer i døgnet, 7 dager i uken, 365 dager i året - strømmer som kommenterer alt som skjer i verden mens det skjer".

Det skumle er at mange mennesker sannsynligvis ville sett det og tjent mye penger på Dudesy, eller rettere sagt det anonyme selskapet bak AI-en.

Den virkelig skremmende tanken er: Hva om det viser seg å være veldig bra?

Bli med i fremtiden


ABONNER I DAG

Tydelig, kortfattet og omfattende. Få et grep om AI-utviklingen med DagligAI

Eugene van der Watt

Eugene har bakgrunn som elektroingeniør og elsker alt som har med teknologi å gjøre. Når han tar en pause fra AI-nyhetene, finner du ham ved snookerbordet.

×

GRATIS PDF EKSKLUSIV
Hold deg i forkant med DailyAI

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev og få eksklusiv tilgang til DailyAIs nyeste e-bok: "Mastering AI Tools: Din 2024-guide til økt produktivitet".

*Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev aksepterer du vår Retningslinjer for personvern og vår Vilkår og betingelser