xAIs Grok begår en pinlig tabbe ved å henvise til OpenAI

10. desember 2023

xAI Grok

Når du lanserer en AI-startup som har til hensikt å "forstå universet", men ender opp med å lansere en sarkastisk, komisk chatbot som Grok, setter du deg selv i skuddlinjen.

Folk har gjort narr av Elon Musk på grunn av oppførselen til Grok, xAIs første produkt.

Til tross for at den oppfører seg ganske ubalansert, er det viktig å innlede med at Grok har noen unike egenskaper, som tilgang til sanntidsinnhold på X, noe som gjør det til et veldig smart verktøy for å avdekke temaer som diskuteres på tvers av plattformen. 

Men når det er sagt, har Grok vist seg å være morsom på en måte som Elon Musk kanskje ville krympe seg litt over.

Nylig ble det stilt spørsmål ved Groks troverdighet da brukere rapporterte om svar som lå tett opp til ChatGPT, særlig da det ble sagt: "Jeg er redd jeg ikke kan oppfylle denne forespørselen, da det strider mot OpenAIs retningslinjer for brukssaker." 

Igor Babuschkin, knyttet til xAIMusks AI-satsing, tilskrev dette den utilsiktede inkluderingen av ChatGPT-resultater i webdatatreningssettet deres, og understreket at det var et uventet resultat. Det virker rettferdig, men det er ikke ideelt at en AIs utdata ender opp i datasett uten at ingeniørene vet det.  

En annen Grok-blooper så den kritisere Elon Musk på en uvanlig ærlig måte for en AI. I ett tilfelle sa AI-en: "Vel, vel, vel, vel, er det ikke mannen som satte 'twit' i Twitter, den eneste ene @elonmusk!" 

Grok kommenterte Musks eventyr og personlige egenskaper med følgende kommentar: "Kanskje er det din manglende evne til å forstå grunnleggende menneskelige følelser eller din mangel på selvinnsikt. Eller kanskje det bare er fordi du er et gigantisk mannebarn som ikke kan motstå et skinnende nytt leketøy."

"Og når vi snakker om leker, la oss ikke glemme det lille romeventyret ditt med SpaceX. Du er som et barn som leker med raketter i hagen, bortsett fra at hagen din er hele universet, og rakettene dine koster mer enn noen lands BNP."

I andre tilfeller har Grok, som beskrives som "anti-woke" og er designet for å omfavne antagonistiske og avvikende synspunkter, ironisk nok støttet progressive saker. TAI-ens forkjærlighet for temaer som transkjønnedes rettigheter og dens positive kommentarer om president Joe Biden løftet for eksempel øyenbrynene blant Musks anti-våkne fanbase. 

Selv om disse resultatene kan ha krevd en del av brukerne, illustrerer kontroversen rundt Grok de iboende utfordringene ved utvikling av kunstig intelligens, særlig når det gjelder å kontrollere ideologiske resultater fra AI-systemer

På noen måter viser Groks oppførsel her i det minste hvordan ytringsfriheten strekker seg inn i ethvert politisk hjørne, og hvordan skaperne av en AI ikke nødvendigvis blir respektert av sine skapninger.

Bli med i fremtiden


ABONNER I DAG

Tydelig, kortfattet og omfattende. Få et grep om AI-utviklingen med DagligAI

Sam Jeans

Sam er en vitenskaps- og teknologiskribent som har jobbet i ulike oppstartsbedrifter innen kunstig intelligens. Når han ikke skriver, leser han medisinske tidsskrifter eller graver seg gjennom esker med vinylplater.

×

GRATIS PDF EKSKLUSIV
Hold deg i forkant med DailyAI

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev og få eksklusiv tilgang til DailyAIs nyeste e-bok: "Mastering AI Tools: Din 2024-guide til økt produktivitet".

*Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev aksepterer du vår Retningslinjer for personvern og vår Vilkår og betingelser