Microsoft planlegger investeringer på 2,5 milliarder pund i den britiske AI-industrien

30. november 2023

AI-regulering Storbritannia

Microsoft har kunngjort en investering på 2,5 milliarder pund i den britiske teknologibransjen i løpet av de neste tre årene. 

Statsminister Rishi Sunak, som nylig var vertskap for Toppmøte om AI-sikkerhetI en pressemelding beskrev han det som "et vendepunkt for fremtiden for infrastruktur og utvikling av kunstig intelligens i Storbritannia". 

Microsofts ekspansjon omfatter mer enn en dobling av størrelsen på Microsofts datasentre og rundt 20 000 avanserte GPU-er innen 2026. Microsofts infrastruktur vil være rettet mot London og Cardiff, med potensiell videre ekspansjon til Nord-England.

Brad Smith, Microsofts viseformann og president, sa: "Microsoft er forpliktet som selskap til å sikre at Storbritannia som land har verdensledende infrastruktur for kunstig intelligens, enkel tilgang til den kompetansen folk trenger, og bred beskyttelse for sikkerhet og trygghet."

Denne investeringen har også som mål å styrke og støtte AI-utdanning, noe som har vært et fokusområde for både Microsoft og Amazon i år. Amazon kunngjorde nylig at de vil investere store summer i gratis AI-kurs under programmet "AI Ready". Microsoft har også som mål å utdanne over én million mennesker til AI-økonomien.

Når det gjelder kapasitet, vil Microsoft fokusere på å utvide AI-spesifikk datakraft for å møte den økende etterspørselen fra privat og offentlig sektor. Dette inkluderer å prioritere GPU-tilgang for Storbritannias vitenskaps- og forskningsmiljø gjennom Accelerating Foundation Models Research (AFMR)-programmet, som involverer ledende britiske universiteter.

Microsoft var opptatt av å fremheve sine AI-sikkerhetstiltak, som igjen vil dyrke utdanning og opplæring med programmer i samarbeid med den britiske regjeringen og den nyopprettede AI Safety Institute.

Storbritannias finansminister Jeremy Hunt sa: "Storbritannia er Europas teknologisentrum med et økosystem som er verdt mer enn Tyskland og Frankrike til sammen - og denne investeringen er nok en tillitserklæring til oss som en vitenskapelig supermakt."

Hunt har rett i at det britiske AI-markedet i dag er verdsatt til over $21 milliarder kroner og forventes å vokse til over $1 billioner innen 2035

Dette plasserer Storbritannia som det tredje største AI-markedet globalt, etter USA og Kina.

Mellom 2019 og 2021 ble det rapportert en investeringsvekst på 9 milliarder pund i AI-sektoren, noe som understreker Storbritannias ledende posisjon innen AI-teknologi i EU.

Sammen med Sunaks AI Safety Summit, som samlet både amerikanske og kinesiske tjenestemenn, har Storbritannias AI-industri sett ganske solid ut.

Bli med i fremtiden


ABONNER I DAG

Tydelig, kortfattet og omfattende. Få et grep om AI-utviklingen med DagligAI

Sam Jeans

Sam er en vitenskaps- og teknologiskribent som har jobbet i ulike oppstartsbedrifter innen kunstig intelligens. Når han ikke skriver, leser han medisinske tidsskrifter eller graver seg gjennom esker med vinylplater.

×

GRATIS PDF EKSKLUSIV
Hold deg i forkant med DailyAI

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev og få eksklusiv tilgang til DailyAIs nyeste e-bok: "Mastering AI Tools: Din 2024-guide til økt produktivitet".

*Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev aksepterer du vår Retningslinjer for personvern og vår Vilkår og betingelser