DARPA vil bruge AI til at træffe bedre beslutninger på slagmarken

2. oktober 2023

Den dobbelte anvendelse af AI kommer i skarp fokus, når lande presser på for at få AI-drevet forsvars- og efterretningsteknologi.

Det amerikanske Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) har afsat millioner af dollars til at forske i, hvordan AI kan bruges til at træffe bedre strategiske beslutninger på slagmarken.

Projektet hedder Strategic Chaos Engine for Planning, Tactics, Experimentation and Resiliency, eller SCEPTER. Der er ingen oplysninger om, hvor stor en del af finansieringen der gik til at opnå dette akronym.

I DARPA's budgetforslagProjektet har det erklærede mål at "udvikle maskingenererede strategier til strategisk planlægning". I krigens tåge er det ekstremt udfordrende at indsamle alle tilgængelige data og derefter træffe strategiske beslutninger.

DARPA håber, at SCEPTER vil hjælpe det amerikanske militær med at "opdage nye og overraskende handlingsforløb (CoAs) ved at udforske det højkomplekse tilstands- og handlingsrum for militære engagementer ved høje maskinhastigheder."

Krigsspil har længe været en del af den militære strategiudvikling, men at køre disse scenarier kræver en masse kompliceret infrastruktur og behandling.

Med SCEPTER er det håbet, at AI-modeller kan køre flere scenarier på en mere effektiv måde og producere "bedste gæt"-strategier meget hurtigere. I første omgang vil SCEPTER blive brugt i red-teaming af menneskeskabte planer for at tjekke for sårbarheder.

Når AI-værktøjet er taget i brug, vil det "løbende evaluere krigsplaner, når der sker ændringer i området" for at finde "nye muligheder og svagheder og hjælpe med at forhindre overraskelser fra konkurrenterne."

En af disse "konkurrenter" er Kina. På trods af USA's indgreb mod eksport af AI-teknologi til Kina, fortsætter hovedrivalen med at lukke teknologikløften mellem de to supermagter.

Kinas store fokus på AI-forsvarsteknologi

Det kinesiske PLA har arbejdet på et projekt, der ligner SCEPTER. China Daily sagde, at projektet, kaldet "War Skull", kunne "udarbejde operationsplaner, foretage risikovurderinger og levere backup-planer på forhånd baseret på ufuldstændige taktiske data."

Projektet led et tilbageslag, da det mistede sin teamleder, oberst Feng Yanghe, som tilsyneladende døde i en bilulykke i juli.

Feng studerede ved Department of Statistics på Harvard University, hvilket får en til at tænke på, om USA vil overveje at tilføje universitetskurser til sine handelsrestriktioner.

Det er svært at vurdere, hvordan det står til med Kinas AI-forsvarsteknologi. Det, der synes klart, er, at landet bruger meget mere på AI-udvikling til forsvaret, mens USA har større fokus på kommercielle anvendelser.

Alexander Wang, grundlægger af Scale AI, sagde: "Hvis man sammenligner som en procentdel af deres samlede militære investeringer, bruger PLA et sted mellem en og to procent af deres samlede budget på kunstig intelligens, mens forsvarsministeriet bruger et sted mellem 0,1 og 0,2 af vores budget på kunstig intelligens."

Geopolitiske spørgsmål som Kinas krav på Taiwan kan i sidste ende blive afgjort af, hvem der bruger flest penge på at udvikle AI-våben og strategiske forsvarssystemer. I øjeblikket ser det ud til, at Kina sigter mod at toppe den udgiftsliste.

Det amerikanske forsvar ser nu ud til at overvinde den tilbageholdenhed, som nogle i Kongressen har over for at bruge AI som våben. Udviklingen i Kina gør amerikansk AI-forsvarsteknologi som SCEPTER og dødelige autonome våben (LAW'er) til en uundgåelig, om end ubehagelig, realitet.

Deltag i fremtiden


TILMELD DIG I DAG

Klar, kortfattet, omfattende. Få styr på AI-udviklingen med DailyAI

Eugene van der Watt

Eugene har en baggrund som elektronikingeniør og elsker alt, hvad der har med teknologi at gøre. Når han tager en pause fra at læse AI-nyheder, kan du finde ham ved snookerbordet.

×

GRATIS PDF EKSKLUSIVT
Vær på forkant med DailyAI

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få eksklusiv adgang til DailyAI's seneste e-bog: 'Mastering AI Tools: Din 2024-guide til forbedret produktivitet'.

*Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores Politik for beskyttelse af personlige oplysninger og vores Vilkår og betingelser