Hoeveel kan AI kleine bedrijven besparen?

24 augustus 2023

ChatGPT Bard

Voor veel bedrijven die nog geen kunstmatige intelligentie hebben geïmplementeerd, komt de reden bijna altijd neer op kosten. Elk bedrijf heeft tenslotte een budget en wij bij DailyAI.com zijn zeer bekend met de vele kosten die AI met zich meebrengt, van de hardware die nodig is om de algoritmen uit te voeren tot de kosten voor het inhuren van datawetenschappers of softwareontwikkelaars, of zelfs voor het trainen van bestaand personeel in het gebruik van AI. AI-systemen.

In december 2019 kondigde KPMG aan dat het ging investeren in $5 miljard in kunstmatige intelligentiePWC trekt $3 miljard uit, terwijl Ernst & Young sinds 2018 jaarlijks $1 miljard uittrekt. Statistieken zoals deze zijn echter niet goed voor kleine bedrijven, waardoor kunstmatige intelligentie steeds onbereikbaarder lijkt. Voor de grotere bedrijven is het voorblijven op de concurrentie een belangrijke drijfveer voor de invoering van AI, maar kleine bedrijven hebben gewoon niet dezelfde stimulans en dit is met name het geval in het midden van een kosten van levensonderhoud crisis

Hoewel de budgetten misschien krap zijn, vinden de meeste kleine bedrijven dat het rendement op investering (ROI) de uitgaven meer dan waard is. Volgens een recent rapport, Kleine bedrijven nu: Een AI-ontwaken, 91% van de kleine bedrijven die kunstmatige intelligentie hebben ingevoerd, is van mening dat het hun bedrijf succesvoller heeft gemaakt. Dit succes is te danken aan twee belangrijke factoren: het heeft het bedrijf tijd bespaard en het heeft ook geld bespaard. 

  • 33% van kleine bedrijven bespaarde meer dan 40 minuten per week na het invoeren van AI
  • 37% van de respondenten zou de tijd die AI bespaart, gebruiken om te plannen wat de volgende stap is voor hun bedrijf
  • 58% van de kleine bedrijven heeft ten minste $1.000 bespaard door AI te implementeren 

 

AI bespaart bedrijven tijd:

33% van de kleine en middelgrote bedrijven hebben zichzelf meer dan 40 minuten per week bespaard sinds ze kunstmatige intelligentie hebben geïmplementeerd. Bovendien gelooft 60% van alle bedrijven die kunstmatige intelligentie gebruiken dat het hun bedrijf succesvoller heeft gemaakt door efficiëntere werkpraktijken te bevorderen en te faciliteren. 

Een besparing van 40 minuten per week komt neer op 34,6 uur per jaar. Op basis van een normale werkdag van 8 uur bespaart kunstmatige intelligentie kleine en middelgrote bedrijven 4,35 werkdagen per jaar. Met een extra uur in de werkweek zouden 37% van alle bedrijfseigenaren de bonustijd gebruiken om te plannen wat de volgende stap is voor hun bedrijf, terwijl 10% het zouden gebruiken om betrokken te raken bij liefdadigheidsactiviteiten en iets terug te doen voor hun lokale gemeenschap.

Zelfs een besparing van 25 minuten per week zou neerkomen op bijna drie extra werkdagen per jaar. 31% van de respondenten zou deze tijd besteden aan het verfijnen van hun marketingstrategie, terwijl een vergelijkbaar aantal (30%) prioriteit zou geven aan het verbeteren van hun producten of diensten.


Tijdsbesparing is ongetwijfeld een van de belangrijkste voordelen van kunstmatige intelligentie, maar er zijn nog veel meer voordelen verbonden aan de toepassing van de nieuwe technologie. 44% van de bedrijven met 10-49 werknemers denkt dat ze minder fouten hebben gemaakt sinds ze met AI werken, en dit bespaart weer tijd die nodig is om fouten ongedaan te maken en eventuele correcties aan te brengen. Misschien is het voordeel van de extra tijd die vrijkomt door AI-gestuurde automatiseringsprocessen wel dat 29% van de grotere bedrijven (met 50+ werknemers) hun klanten beter leren kennen. In hetzelfde onderzoek gaf 26% van de eigenaren van kleine bedrijven aan dat ze een extra uur in hun werkweek zouden gebruiken om meer interactie met klanten te hebben. 

Luke Eales, oprichter van DailyAI.com, is niet verbaasd over de vele voordelen die eigenaren van kleine bedrijven melden sinds ze kunstmatige intelligentie gebruiken:

Het interessante is dat veel eigenaren van kleine en middelgrote bedrijven in eerste instantie huiverig zijn voor kunstmatige intelligentie uit angst dat ze het niet op dezelfde schaal of met hetzelfde budget kunnen doen als sommige van hun grotere concurrenten. Toch denkt meer dan een kwart van de bedrijven die AI hebben ingevoerd dat ze daardoor nu beter kunnen concurreren met deze grote bedrijven.". 

Met meer dan een derde van de kleine bedrijven met 10+ werknemers die melden dat kunstmatige intelligentie heeft geholpen om hun bedrijf sneller te laten groeien, is een van de belangrijkste voordelen van het invoeren van AI het rendement op investering dat het oplevert. 

 

AI bespaart bedrijven geld:

58% van alle kleine en middelgrote bedrijven verwacht ten minste $1.000 te besparen in de komende 12 maanden als gevolg van de implementatie van automatisering of kunstmatige intelligentie. Met 22% van de MKB-eigenaren of besluitvormers die aangeven dat ze een extra uur in de werkweek zouden gebruiken om uit te rusten of tijd voor zichzelf te nemen, zijn we er zeker van dat deze besparing een heel eind kan opgaan aan dat golf- of sportschoollidmaatschap. 

Meer dan een kwart van de KMO's (28%) denkt dat ze meer dan $5.000 per jaar kunnen besparen. Dit zou ongetwijfeld de 12% helpen die hun systemen en technologie willen updaten om te investeren in nieuwere modellen of software. 

In een recent rapport van BCG wordt benadrukt dat bedrijven met een omzet van $10 miljard of meer een jaarlijkse ROI van $100 miljoen in nieuwe inkomsten of kostenbesparingen na de invoering van AI, maar dergelijke cijfers zijn moeilijker te berekenen voor MKB-bedrijven. Hoewel tijd- en kostenbesparingen de meest tastbare voordelen zijn voor kleinere bedrijven die overwegen om AI te implementeren, moeten besluitvormers ook naar het grotere geheel kijken en nadenken over de potentiële voordelen die misschien niet zo gemakkelijk te meten zijn. Deze omvatten productiviteitsstijgingen, verbeterde klantervaringen en potentiële inkomstenstijgingen door nieuwe serviceaanbiedingen. 

 

Wij van DailyAI.com geloven dat de bedrijfseigenaren die echt begrijpen wat kunstmatige intelligentie kan bieden, en die de moed van overtuiging hebben om die investering te doen, degenen zullen zijn die de komende jaren de leiding nemen in hun markten, of die nu klein of groot, lokaal of internationaal zijn.

Doe mee met de toekomst


SCHRIJF JE VANDAAG NOG IN

Duidelijk, beknopt, uitgebreid. Krijg grip op AI-ontwikkelingen met DailyAI

Eugene van der Watt

Eugene heeft een achtergrond in elektrotechniek en houdt van alles wat met techniek te maken heeft. Als hij even pauzeert van het consumeren van AI-nieuws, kun je hem aan de snookertafel vinden.

×

GRATIS PDF EXCLUSIEF
Blijf voorop met DailyAI

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang exclusieve toegang tot DailyAI's nieuwste eBook: 'Mastering AI Tools: Your 2024 Guide to Enhanced Productivity'.

* Door u aan te melden voor onze nieuwsbrief accepteert u onze Privacybeleid en onze Algemene voorwaarden