Financial Times og OpenAI inngår avtale om treningsdata

29. april 2024
  • Financial Times har inngått en avtale om treningsdata med OpenAI
  • ChatGPT vil begynne å returnere direkte sitater og sammendrag fra FT-artikler
  • Som en del av avtalen vil OpenAI også samarbeide med FT om å utvikle AI-verktøy
AI-data

FT innvilger OpenAI tilgang til nyhetsarkivene sine, ettersom generative AI-selskaper fortsetter å sikre private datakilder. 

Ordningen innebærer ChatGPT gir sammendrag, direkte sitater og hyperkoblinger til fullstendige artikler publisert av FT, med lenker direkte tilbake til det opprinnelige innholdet på nettstedet.

Som en del av avtalen, OpenAI har forpliktet seg til å samarbeide med FT om å utvikle nye AI-drevne produkter. FT er en ChatGPT Enterprise-kunde og har eksperimentert med kunstig intelligens tidligere, og har inkorporert Anthropic's Claude til et generativt søkeverktøy kalt "Ask FT".

John Ridding, administrerende direktør i FT, oppgitt av avtalen"Bortsett fra fordelene for FT, har det bredere implikasjoner for bransjen. Det er selvfølgelig riktig at AI-plattformer betaler utgivere for bruken av materialet deres. OpenAI forstår viktigheten av åpenhet, attribusjon og kompensasjon - alt dette er avgjørende for oss." 

Det er en rimelig oppfatning - selv om noen vil være uenige i at OpenAI forstår viktigheten av åpenhet og attribusjon. 

Brad Lightcap, driftsdirektør i OpenAI, sa også sin mening: "Vårt partnerskap og vår pågående dialog med Financial Times handler om å finne kreative og produktive måter for AI å styrke nyhetsorganisasjoner og journalister på, og berike ChatGPT opplevelse med sanntidsjournalistikk i verdensklasse for millioner av mennesker over hele verden."

Tilgang til FTs data er verdifullt for OpenAIbestår de nåværende datasettene av billioner av ord med tvilsom "offentlig" eller "åpen kildekode".

Avtaler med FT og andre medieselskaper som Axel Springer komme som AI-selskaper erkjenner at de må begynne å betale for data for å håndtere det økende juridiske presset. De har også blitt svært oppmerksomme på at modellene deres raskt vil bli utdaterte uten ferske data av høy kvalitet.

AI-selskaper kjemper om data

Det står mye på spill når det gjelder bruk av AI-data. I sin endeløse jakt på data har teknologigiganter som OpenAI, Google og Meta har blitt rapportert å ha en praksis som tøyer eller rett og slett overskrider juridiske og etiske grenser. 

For eksempel kan en New York Times Etterforskningen viste at OpenAI utviklet et verktøy kalt Whisper for å transkribere YouTube-videoer - til tross for potensielle brudd på YouTubes retningslinjer mot å bruke videoene til uavhengige applikasjoner.

På samme måte har Google og Meta utforsket eller implementert strategier som omgår eller omfortolker eksisterende lover om opphavsrett og personvern for å samle inn mer data. 

Blant de mer lyssky strategiene er å endre personvernreglene slik at AI-applikasjoner kan bruke offentlig tilgjengelig innhold fra plattformer som Google Docs. 

Selv om AI-selskaper er villige til å betale for data nå, betyr ikke det at de ikke kan tøye reglene andre steder.

Bli med i fremtiden


ABONNER I DAG

Tydelig, kortfattet og omfattende. Få et grep om AI-utviklingen med DagligAI

Sam Jeans

Sam er en vitenskaps- og teknologiskribent som har jobbet i ulike oppstartsbedrifter innen kunstig intelligens. Når han ikke skriver, leser han medisinske tidsskrifter eller graver seg gjennom esker med vinylplater.

×
 
 

GRATIS PDF EKSKLUSIV
Hold deg i forkant med DailyAI


 

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev og få eksklusiv tilgang til DailyAIs nyeste e-bok: "Mastering AI Tools: Din 2024-guide til økt produktivitet". 
 

*Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev aksepterer du vår Retningslinjer for personvern og vår Vilkår og betingelser