Sam Altmans oppsigelse er ikke relatert til sikkerhet, sier Microsofts Brad Smith

30. november 2023

Microsoft OpenAI

Microsofts president Brad Smith tok opp uroen i OpenAI og presiserte at problemene som førte til at Sam Altman ble avskjediget og senere gjeninnsatt i stillingen, ikke hadde noe med AI-sikkerhet å gjøre. 

Smith sa til BBC: "Det handlet ikke i bunn og grunn om en slik bekymring", og avviste spekulasjoner om at oppsigelsen skyldtes et farlig funn hos AI-firmaet.

I løpet av den turbulente uken ble det slengt mange beskyldninger mot OpenAI. Det ble snakket om at OpenAI satt på en potensielt risikabel modell kalt Q*men dette har ikke betydd så mye, og er sannsynligvis bare hype og rykter. 

Den generelle stemningen i OpenAI var imidlertid at Altman kanskje var laissez-faire om modellutvikling i et selskap som har som grunnprinsipp å utvikle trygg kunstig intelligens til fordel for hele menneskeheten - det er virkelig dristige intensjoner. 

Det er ikke offisielt bekreftet eller avkreftet fra OpenAIs side at det var sikkerheten som var det store problemet som drev en kile inn mellom Altman og styret. 

OpenAIs forhold til Microsoft er dyptgripende, og selskapet var ganske nær ved å overta Altman og medgrunnlegger Greg Brockman, sammen med over 700 ansatte, som truet med å forlate OpenAI hvis Altman ikke ble gjeninnsatt.

Til tross for rykter som antydet en uenighet om AI-sikkerhet, understreket Smith at dette ikke var tilfelle. Han uttalte: "Jeg tror ikke det er tilfelle i det hele tatt. Jeg tror det åpenbart var en divergens mellom styret og andre." Smith fremhevet videre det fortsatte partnerskapet mellom OpenAI og Microsoft, og bekreftet styrken i dette

Hendelsen har fått oppmerksomhet fra en rekke teknologiledere, deriblant Elon Musk, som uttrykte blandede følelser rundt situasjonen og uttrykte bekymring over styrets beslutningsprosess. 

Musk sa at det til syvende og sist er best at OpenAI forblir adskilt fra Microsoft, ettersom dette forhindrer at makten i bransjen blir ytterligere oppsplittet.

Microsoft får observatørplass uten stemmerett i OpenAIs styre

Microsoft har fått en observatørplass uten stemmerett i OpenAIs styreDette sammenfaller med den offisielle gjeninnsettelsen av Sam Altman som administrerende direktør i OpenAI. Denne kunngjøringen 30. november 2023 gjenspeiler utviklingen i dynamikken mellom Microsoft og OpenAI.

OpenAIs styre har nå fått Bret Taylor som styreleder, sammen med Larry Summers og det tidligere styremedlemmet Adam D'Angelo. At Microsoft nå er med som "observatør uten stemmerett", markerer en ny fase av åpenhet og engasjement for teknologigiganten i OpenAI, men det er usikkert hva dette egentlig betyr for noen av partene. 

Altman, i en offisielt notat til OpenAI-ansatte ved gjeninnsettelsen, uttrykte sin entusiasme og takknemlighet.

Jeg har aldri vært mer begeistret for fremtiden enn nå, sier han. Jeg er ekstremt takknemlig for alles harde arbeid i en uoversiktlig og uoversiktlig situasjon, og jeg tror at vår motstandsdyktighet og vilje skiller oss ut i bransjen. Jeg føler meg veldig, veldig trygg på at vi har gode muligheter til å lykkes med å nå målet vårt."

Han berømmet også lojaliteten og støtten fra OpenAIs kunder, og bemerket: "Det faktum at vi ikke mistet en eneste kunde, vil få oss til å jobbe enda hardere for dere."

Altman skisserte tre umiddelbare prioriteringer for OpenAI: å fremme forsknings- og sikkerhetsarbeidet, forbedre og ta i bruk produktene, og samarbeide tett med det nye styret om styring og en uavhengig gjennomgang av den siste tidens hendelser. Kanskje vi da får vite hvorfor Altman fikk sparken. 

Han uttrykte tillit til organisasjonens fremtid og uttalte: "Jeg gleder meg sånn til å fullføre jobben med å bygge opp AGI sammen med dere - verdens beste team og verdens beste oppdrag."

Bli med i fremtiden


ABONNER I DAG

Tydelig, kortfattet og omfattende. Få et grep om AI-utviklingen med DagligAI

Sam Jeans

Sam er en vitenskaps- og teknologiskribent som har jobbet i ulike oppstartsbedrifter innen kunstig intelligens. Når han ikke skriver, leser han medisinske tidsskrifter eller graver seg gjennom esker med vinylplater.

×

GRATIS PDF EKSKLUSIV
Hold deg i forkant med DailyAI

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev og få eksklusiv tilgang til DailyAIs nyeste e-bok: "Mastering AI Tools: Din 2024-guide til økt produktivitet".

*Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev aksepterer du vår Retningslinjer for personvern og vår Vilkår og betingelser