Interview med David Palmer: David Palmer, CPO for PairPoint by Vodafone og bestyrelsesmedlem i Web3 Asia Alliance

9. maj 2024
  • David Palmer, CPO hos PairPoint by Vodafone, diskuterede blockchain, Web3 og AI.
  • Blockchain tilbyder en tillidsarkitektur, som vi kan bygge decentral AI på
  • Web3 og metaverse katalyserer dybere forbindelser med næste generations teknologi
AI David Palmer

Blockchain, metaverse, Web3 og AI - denne konstellation af teknologier vil forme fremtiden. 

Men hvordan kan de kombineres og arbejde sammen i praksis? Og hvilke anvendelser og fordele kan dette økosystem skabe?

Sam Jeans fra DailyAI talte med David Palmer, den CPO of PairPoint by Vodafoneet bestyrelsesmedlem i Web3 Asia Allianceog forfatter til "The Business of the Metaverse: How Organizations Can Optimize the Opportunities of Web3 and AI" for at udforske, hvordan disse teknologier konvergerer. 

Palmer forklarer, hvordan disse teknologier er klar til at transformere adskillige industrier, demokratisere AI og omdefinere vores opfattelse af tid og menneskelig interaktion.

Q: Hvordan smelter blockchain, AI og metaverse sammen for at omforme fremtiden? 

David Palmer: "Blockchain er ved at udvikle sig til en tillidsinfrastruktur, der leverer tillid som en service. Det giver et sikkert fundament for forretnings- og forbrugeroplevelser. På samme tid er Metaverseeller spatial computing, begynder at give fordybende miljøer og interaktionspunkter, hvor AI kan engagere sig i mennesker og virksomheder på meningsfulde måder."

"Så der er to nøgleelementer på spil her: For det første tillidsinfrastrukturen fra blockchain, som gør det muligt for mennesker og virksomheder at bevæge sig problemfrit mellem forskellige miljøer og applikationer ved hjælp af teknologier som decentral digital identitet og verificerbare legitimationsoplysninger, Web3 blockchain-applikationer. For det andet fungerer Metaverse som interaktionspunkt for AI, hvilket muliggør realistiske og engagerende oplevelser. Metaverse leverer de avatarer, miljøer og grænseflader, der er nødvendige for, at AI kan interagere med mennesker og virksomheder på en naturlig og effektiv måde."

Q: Hvilken rolle spiller mobilnetværk og IoT i denne teknologiske konvergens? 

David Palmer: "Mobilnetværk og IoT er afgørende, fordi de forbinder et stort antal enheder og mennesker. Behandlingshastighederne og kraften i disse teknologier vil være afgørende for at understøtte væksten og funktionaliteten i AI, især når den bliver mere allestedsnærværende og integreret i vores dagligdag."

"Det er dog vigtigt at bemærke, at ikke al AI-beregning og -behandling kan håndteres af centrale databaser eller cloud-datacentre alene. En betydelig del skal ske på kanten, tættere på enhederne og brugerne. Det er her, edge computing, fortrolig computing og homomorf kryptering kommer ind i billedet. IoT-enheder og mobiltelefoner vil være nøglen til at generere og behandle AI-beregninger på kanten, hvilket reducerer ventetiden og muliggør interaktioner i realtid."

Palmer forklarer videre, "Blockchain bliver meget relevant i denne sammenhæng. Blockchain kan levere den decentrale infrastruktur, der er nødvendig for at understøtte og lette edge computing til AI. Ved at udnytte blockchains distribuerede natur kan vi skabe sikre og effektive systemer til AI-behandling, der rækker ud over begrænsningerne i centraliserede datacentre. Blockchain gør det muligt at skabe decentrale netværk, hvor AI-beregninger kan udføres på tværs af en lang række enheder, hvilket sikrer skalerbarhed, sikkerhed og effektivitet."

Jeans spørger, "Så blockchain muliggør i bund og grund en mere decentral og distribueret tilgang til AI-beregning, især på kanten, og overvinder begrænsningerne ved centraliserede systemer?"

Palmer bekræfter, "Præcis. Blockchain leverer den decentrale infrastruktur og de forretningsmodeller, der gør edge AI computing mulig og skalerbar. Det giver mulighed for sikker, distribueret behandling på tværs af et stort netværk af enheder i stedet for udelukkende at stole på centraliserede cloud-platforme. Denne decentrale tilgang er afgørende for at muliggøre en udbredt anvendelse og problemfri integration af AI i vores liv, da den sikrer, at AI kan fungere effektivt på tværs af forskellige enheder og sammenhænge uden at blive begrænset af begrænsningerne i centraliserede systemer."

Decentral AI har taget fart i de seneste måneder, med Stability AI CEO Emad Mostaque annoncerer sin chokerende afgang fra den virksomhed, han grundlagde, og sagde: "Jeg tror stærkt på Stability AI's mission og føler, at virksomheden er i kyndige hænder. Det er nu tid til at sikre, at AI forbliver åben og decentraliseret."

Spørgsmål: Hvordan kan vi sikre, at fordelene ved kunstig intelligens bliver tilgængelige for alle, ikke kun for store teknologivirksomheder? 

David Palmer: "Uden Web3 og blockchain-decentralisering af AI - AI-lagring, AI-beregning og AI-behandling - vil du få et oligopol af big tech, store cloud compute-virksomheder, som vil dominere AI-verdenen. Og det er et meget, meget skræmmende sted at være."

"Den eneste måde at skabe lige vilkår på er at have decentralisering, at have decentraliserede datamodeller, at have decentraliseret lagring og cloud, at have web3, der giver folk incitamenter til at dele deres data og belønner dem på en måde, som de ikke kunne blive belønnet med web2-metoder."

Jeans spørger, "Så demokratisering af AI gennem blockchain og Web3 er afgørende for at forhindre centraliseret AI kontrolleret af Big Tech?"

Palmer er enig, "Helt sikkert. Demokratiseringen af AI er afgørende for at sikre, at fordelene fordeles bredt og ikke koncentreres i hænderne på nogle få magtfulde virksomheder."

Q: Hvordan forestiller du dig udviklingen af metaverse og AI i det næste årti og videre frem, især med enheder som Apple Vision Pro

David Palmer: "Da headsets som Apple Vision Pro Når de udvikler sig, bliver de slankere og mere strømlinede. Derudover vil du begynde at se tilslutningsmuligheder indbygget direkte i disse enheder. Så du vil få briller med integrerede tilslutningsmuligheder, hvilket gør dem mere selvstændige og dygtige."

Palmer forudser et skift i brugeradfærd, som da iPhone eller pc'en ændrede vores interaktion med computere, forklarer han, "Du vil begynde at se en bevægelse væk fra visse opgaver, der typisk udføres på mobiltelefoner, hen imod at gøre de samme ting på metaverse headsets. Efterhånden som mulighederne og bekvemmeligheden ved disse headsets vokser, vil de blive den foretrukne enhed til en lang række aktiviteter."

Forespørgsler om jeans, "I betragtning af fremskridtene inden for computerkraft og forskningen i bioinspireret AI, især inden for konstruktion af lette analoge systemer, der er modelleret efter hjernen, er det fascinerende at tænke på konvergensen mellem disse teknologier. Kan det føre til digital udødelighed i fremtiden, eller er det blot spekulation?"

Palmer diskuterer dette tankevækkende koncept og forklarer, "Har du skabt en helt ny verden? Er det rigtigt? Tænk på kirkegårde ... i stedet for at se en gravsten, kan du gå hen og interagere med de mennesker. Du har denne digitale verden, hvor folk i bund og grund kan opholde sig for evigt."

"Og i praktisk forstand er der ingen historie; alt er en del af nutiden. Så ja, det er nok bare styrken ved AI i teorien. I praksis tror jeg selvfølgelig, at træningsmodeller er meget dyre. Det er derfor, de store spillere gør det: på grund af de simple omkostninger ved ressourcerne, de simple omkostninger ved behandlingen og omkostningerne ved udstyret. Og det er her, man kommer til det punkt, hvor Web3 kommer ind i billedet, fordi man er nødt til at fordele disse omkostninger."

Digitale udødelighedsprojekter er allerede i gang, og nogle spekulerer i, at projekter som Elon Musks Neuralink lægge grunden til indsamling af detaljerede data fra hjernen, som kan "uploades" til en evig digital verden. 

I 2013 blev Google-ingeniøren og computerforskeren Ray Kurzweil hævdede, at mennesker vil kunne uploade deres hjerner til en computer og opnå "digital udødelighed" i 2045, hvilket måske ser endnu mere sandsynligt ud med nutidens generelle systemer. 

Men som Palmer beskriver, vil vi have data nok til at skabe overbevisende og livagtige digitale kopier af mennesker længe før det. 

Forestil dig, at du ikke bare efterlader billeder og videoer til dine børnebørn, men en fuldt interaktiv digital klon af dig selv, der er i stand til at føre livagtige samtaler i metaverse? 

Q: Hvilke spændende projekter arbejder Vodafone på, som udnytter disse konvergerende teknologier? 

David Palmer: "Vi arbejder på virtuelle biludstillingslokaler, som er bemandet 24/7/365 af AI-assistenter. Vi har virtual reality-teknologi, hvor man kan gå ind i showroomet, interagere med dem, opleve bilerne og så videre. Så det er noget, vi arbejder på, og som vi også udvider."

Palmer diskuterede senere dette projekt med Yahoo Finance"VR- og AI-løsningerne skaber et miljø, hvor kunderne kan opleve bilen og ekstraudstyret samt vælge og betale for det, før de fysisk henter bilen i udstillingslokalet."

"Pairpoint-platformen bygger på Vodafone’s 40m SIM footprint i opkoblede biler ved at levere et digitalt identitetspas og en tegnebog til køretøjet, som oprettes under indregistrering i bilen og kan bruges til detailbetaling med biltjenester."

AI-decentralisering accelereret af blockchain og Web3-integration vil integrere virtuelle verdener med enheder og maskiner fra den virkelige verden.

Men det afgørende er, at en intelligent integration af disse teknologier kan sikre, at AI-systemerne tjener slutbrugerne retfærdigt og samtidig afbalancerer Big Techs magt. 

Deltag i fremtiden


TILMELD DIG I DAG

Klar, kortfattet, omfattende. Få styr på AI-udviklingen med DailyAI

Sam Jeans

Sam er videnskabs- og teknologiforfatter og har arbejdet i forskellige AI-startups. Når han ikke skriver, kan han finde på at læse medicinske tidsskrifter eller grave i kasser med vinylplader.

×

GRATIS PDF EKSKLUSIVT
Vær på forkant med DailyAI

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få eksklusiv adgang til DailyAI's seneste e-bog: 'Mastering AI Tools: Din 2024-guide til forbedret produktivitet'.

*Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores Politik for beskyttelse af personlige oplysninger og vores Vilkår og betingelser