Mennesker og bots deler nettet ligeligt, mens AI giver næring til 'dødt internet'

6. maj 2024

  • En ny rapport viser, at ikke-menneskelige kilder er ansvarlige for næsten 50% af internettrafikken.
  • Dårlige bots udgør næsten en tredjedel af internettrafikken, og AI gør dem mere avancerede og undvigende
  • AI gør det lettere at lave simple dårlige bots, der giver troværdighed til døde internetteorier

Imperva Threat Research-rapporten for 2024 siger, at ikke-menneskelige kilder, eller bots, er ansvarlige for næsten halvdelen af al internettrafik.

"Teorien om det døde internet" startede som en konspirationsteori på 4chan i 2019, men bliver mere og mere troværdig i takt med, at AI-drevne bots spreder sig.

Teorien har to påstande: at størstedelen af internettrafikken er autogenereret, og at det sker med vilje for at manipulere menneskers onlineaktivitet.

Den seneste rapport fra cybersikkerhed Firmaet Imperva ser ud til at bekræfte, at den første påstand er sand, idet bots står for 49,6% af internettrafikken i 2023.

Ikke alle bots er dårlige. Vi er afhængige af webcrawlere som Googles bot til at indeksere hjemmesider til deres søgeplatform. ChatGPT er bygget på data, der er skrabet fra internettet af OpenAI's bot. Det diskuteres stadig, om den skal klassificeres som god eller dårlig.

Bad bots er automatiserede webagenter, som ondsindede aktører bruger til at begå bedrageri, datahøst eller andre ondsindede aktiviteter. Impervas rapport siger, at 32% af al internettrafik er bad bot-aktivitet.

Fremskridt inden for AI får teknologien til at bevæge sig ud over grænserne for chatgrænsefladen og indtage bredere roller som AI-agenter. Disse AI-agenter er i stand til at interagere med websites for at udføre nyttige opgaver, som mennesker normalt ville være nødt til at udføre.

De kan også gøre det muligt for dårlige bots at efterligne menneskelige bevægelser og museklik for at snyde botdetektering. Mange af disse bots er i stand til at besejre de stadig mere relevante "bevis, at du er et menneske" CAPTCHA-udfordringer.

AI gør det lettere

Rapporten bemærkede en stigning i både avancerede bad bots og mere grundlæggende bots. I en kommentar til den øgede bad bot-trafik skrev rapporten: "Bad bot-trafikniveauet steg for femte år i træk, hvilket indikerer en alarmerende tendens."

Rapporten konkluderer, at denne stigning i det mindste delvist er drevet af den stigende popularitet af AI og LLM'er. Adgang til AI-værktøjer sænker barren for dårlige aktører, som tidligere ikke havde færdighederne til at skabe dårlige bots.

Rapporten siger: "Den voksende anvendelse af AI-teknologi påvirker mængden af dårlige bots på internettet og deres sofistikerede niveau. Det skabte en tydelig opdeling mellem sofistikerede aktører med midler og ressourcer til at implementere avancerede ondsindede bots og dem, der er afhængige af grundlæggende værktøjer, såsom at spørge AI, for at generere et bot-script."

Resultatet er, at simple bad bots stod for 39,6% af al bad bot-trafik i 2023, sammenlignet med 33,4% i 2022 og 26,3% for fem år siden.

Impervas rapport siger, at API'er er et yndet mål for dårlige bots. Efterhånden som flere virksomheder bruger API'er til at få adgang til AI-modeller til deres chatbots, AI-løsninger til virksomheder eller AI-agenter, vil risikoen for, at dårlige bots udnytter disse værktøjer, kun stige.

Der er menneskelige aktører bag disse automatiserede bad bots. De er måske ikke den globalistiske kabale, som forfatterne af teorien om det døde internet forestillede sig, men de ønsker at udnytte og manipulere mennesker.

Automatiseret indhold er på vej til at overgå menneskeskabt indhold med AI-genereret musik, YouTube-videoer og AI-influencere. Vi ser endda AI-konti på sociale medier, der engagerer sig i andet AI-genereret indhold og konti.

Wikipedia kalder stadig teorien om det døde internet for en "konspirationsteori". Det startede måske som en, men det er hurtigt ved at blive en AI-drevet virkelighed.

Deltag i fremtiden


TILMELD DIG I DAG

Klar, kortfattet, omfattende. Få styr på AI-udviklingen med DailyAI

Eugene van der Watt

Eugene har en baggrund som elektronikingeniør og elsker alt, hvad der har med teknologi at gøre. Når han tager en pause fra at læse AI-nyheder, kan du finde ham ved snookerbordet.

×

GRATIS PDF EKSKLUSIVT
Vær på forkant med DailyAI

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få eksklusiv adgang til DailyAI's seneste e-bog: 'Mastering AI Tools: Din 2024-guide til forbedret produktivitet'.

*Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores Politik for beskyttelse af personlige oplysninger og vores Vilkår og betingelser