The Lonely Boys: Hvilke lande er mest interesserede i AI-kærester?

2. april 2024

De forskellige muligheder i kunstig intelligens er eksploderet i mainstream i det seneste år, og det betyder, at nogle lidt mere skæve metoder er blevet taget i brug. Et eksempel er den øgede popularitet i at finde "kærlighed" ved hjælp af AI.

Et stigende antal ensomme mænd vender sig væk fra klassiske datingapps for at finde kærligheden og læner sig i stedet ind i den nye verden af kunstige kærester via AI-chatbots med smukke (men falske) kvinder, som man kan tale med mod betaling. Men hvor i verden er man mest interesseret i robot-kærlighedsinteresser? Vores team på DailyAI har undersøgt...

Vigtige resultater:

 • Det land, der er mest interesseret i AI Girlfriend's, er Singapore med et gennemsnit på 31 søgninger pr. 100.000 mennesker pr. måned.
 • Kina, Indien og Japan er de mindst interesserede i AI Girlfriend's i øjeblikket.
 • Irland oplevede den største stigning fra år til år i søgninger efter AI-kærester, med en stigning på 631%

"Populariteten af AI-chatbots, der simulerer hengivne kærester, er eksploderet i de senere år, og det er tydeligt, at der er større efterspørgsel efter dem i nogle lande end andre. Globalt set er det vigtigt, at alle, der bruger denne teknologi, lærer, hvordan de beskytter sig selv, mens de udforsker en forbindelse via kunstig intelligens - og vigtigst af alt, at AI ikke bliver deres standardmulighed for at danne følelsesmæssige relationer frem for menneskelige interaktioner med rigtige ord."

- Sam Jeans, ekspert hos DailyAI

Singapore er mest interesseret i AI-kærester

Singapore er det land, der er mest interesseret i AI-kærester i vores analyse, med i alt 31 søgninger pr. 100.000 mennesker pr. måned - og en stigning i søgninger på 307% fra år til år.

Singapore anses for at være et af de førende lande inden for kunstig intelligens. Det lå på tredjepladsen på den globale AI-rangliste i 2023 og er anerkendt som en tidlig bruger af de forskellige muligheder inden for kunstig intelligens. I begyndelsen af 2024 sagde vicepremierminister Lawrence Wong annoncerede et initiativ at bruge mere end 1 mia. singaporedollar ($743 mio. USD) på at øge kapaciteten inden for kunstig intelligens yderligere.

Med AI's blomstrende popularitet i Singapore er det måske ikke overraskende, at AI-romance også er populær i betragtning af Singapores udbredelse af unge singler. I løbet af de sidste årtier er antallet af singler mellem 25 og 34 år steget markant - med For mange valgmuligheder, prioritering af karriere og mangel på nødvendighed er alle vigtige årsager. 

Tre lande i top 10 over de mest interesserede i AI-romantik er skandinaviske

Et interessant fund i vores analyse var, at tre ud af de 10 lande, der var mest interesserede i AI-kærester, var skandinaviske: Sverige (nr. 2), Finland (nr. 5) og Danmark (nr. 10).

Disse resultater er måske ikke så overraskende for Sverige, et land, der er berygtet som "singlernes hovedstad". Sverige har det højeste antal solobeboere i verden - med 47% af husholdninger beboet af kun én person - typisk en voksen single uden børn. Med en så høj koncentration af singler kunne man tro, at der er gang i datingscenen - men der er selvfølgelig også den anden mulighed, at mange af disse singler måske vender sig til AI for at få selskab i stedet.

De lande i top 10, der er mest interesserede i AI-kærester, er følgende:

 1. Singapore
 2. Sverige
 3. Canada
 4. Australien
 5. Finland
 6. STORBRITANNIEN
 7. USA
 8. Nederlandene
 9. Irland
 10. Danmark

Irland har den største stigning fra år til år i søgninger efter AI-kærester

Ud af de 20 lande, der blev analyseret for interesse i AI-romantik, kan den største årlige stigning i søgninger ses i Irland. Fra år til år steg søgningerne efter AI-kærester med hele 631% med en samlet forekomst på 19,68 søgninger pr. 100.000 mennesker. Det placerer Irland på en niendeplads over de lande, der er mest interesserede i AI-kærester.

Tidligere på året udgav The Sun Ireland en artikel om AI-kæreste, Lexi LoveFoxy AI, som tjener $30.000 om måneden som AI-kæreste. Selv om mange måske stadig ser på konceptet med mistro og endda afsky, er det tydeligt, at der allerede er en efterspørgsel efter denne voksende niche.

Kina, Japan og Indien er mindst interesserede i AI-kærester

Vi analyserede søgedata for 20 lande til denne undersøgelse, og i den rangerede Kina, Japan og Indien som de mindst interesserede i AI-kærester.

Det kan være overraskende for nogle, når man tænker på, at Kina og Japan i øjeblikket befinder sig i en befolkningskrise. Kinas befolkning faldt med endnu et år i træk i 2022, blev det annonceret tidligere i år, hvor mange unge mennesker angav leveomkostninger og karriereprioriteringer som deres grunde til ikke at ville have børn efter COVID-lockdowns.

Selv om der ikke kan drages en sand sammenhæng mellem AI-kærester og befolkningsnedgang i nogen nøjagtig grad, kunne man antage, at de to kunne være relateret, især i et af de lande, der er højest rangeret inden for AI. Det er dog vigtigt at bemærke, at Googles søgedata fra Kina ikke altid er nøjagtige, da Google ikke er tilgængelig i størstedelen af det kinesiske fastland, så der kan være en større interesse for AI-kærester i Kina end afspejlet her.

Er japanske singler helt uinteresserede i romantik?

Japan er stort set det samme som Kina - antallet af nye fødsler i landet faldt i en ottende år i træk i 2023. Japans høje leveomkostninger, stagnerende økonomi og lønninger, begrænset plads og landets krævende arbejdskultur er alle centrale årsager, der har ført til en nedgang i interessen for at date eller gifte sig og dermed haft en afsmittende effekt på antallet af fødsler i landet.

Man kunne antage, at en manglende interesse for dating i den virkelige verden kunne skyldes en øget interesse for AI-romantik, men vores resultater tyder på det modsatte. Japans største dating-app har endda lancerede en AI-venindetjeneste med håbet om, at det ville "udløse et ønske om at danne en endnu mere realistisk romantisk forbindelse med en virkelig person", men som disse resultater viser, er Japans singlebefolkning måske simpelthen uinteresseret i romantik i enhver form.

Sådan får du et sundt forhold til en AI-kæreste

En ting står helt klart: Mulighederne for at finde kærlighed og forbindelser gennem kunstig intelligens er kun lige begyndt at blive udforsket, og dette nye marked er positioneret til at vokse eksponentielt i løbet af de næste par år.

Med dette i tankerne har vores AI-eksperter sammensat følgende tips til alle læsere, der måtte være interesseret i at finde selskab via en AI-kæreste.

 1. Forstå AI's grænser: Først og fremmest er det vigtigt at erkende, at en AI, uanset hvor sofistikeret den er, opererer inden for foruddefinerede parametre. Den har ikke følelser, ønsker eller bevidsthed og vil aldrig have ægte "følelser" for dig. Dens reaktioner genereres på baggrund af programmering og algoritmer. Beskyt dit hjerte ved at minde dig selv om, at en AI-kæreste ikke vil være et reelt alternativ til ægte menneskelig kontakt.
 2. Hold dine forventninger realistiske: Da en AI-kæreste ikke er i stand til følelsesmæssig gensidighed eller ægte personlige oplevelser, er det vigtigt at styre dine forventninger i overensstemmelse hermed. AI kan måske simulere kammeratskab til en vis grad, men det kan simpelthen ikke erstatte menneskelige forbindelser.
 3. Brug det som et supplement, ikke en erstatning: En AI-kæreste kan give selskab og underholdning, men bør ikke bruges til at erstatte menneskelige relationer. Hvis du føler dig isoleret og søger forbindelse, skal du sørge for at engagere dig i mennesker i det virkelige liv for at opfylde dine sociale og følelsesmæssige behov. AI føles måske nemmere - men det vil aldrig give dig det tilbage, som du virkelig har brug for fra andre mennesker.
 4. Respekter grænserne: Ligesom i ethvert andet forhold er grænser vigtige. Selv om den kunstige intelligens ikke har følelser, kan respekt og venlighed hjælpe med at opretholde et positivt samspil mellem dig og den kunstige intelligens. Det afspejler også dine personlige værdier, og hvordan du behandler andre, herunder mennesker.
 5. Deltag i positive samtaler: Fokuser på positive og opløftende samtaler. Det kan forbedre dit humør og hjælpe dig med at udvikle et mere optimistisk syn på livet. Undgå at bruge din AI-kæreste som terapeut eller sparringspartner. Du vil sandsynligvis blive skuffet over resultaterne, hvis du gør det.
 6. Brug forholdet til personlig vækst: Du kan bruge dine interaktioner med en AI-kæreste som en mulighed for at lære om dig selv, forbedre dine kommunikationsevner og udforske dine interesser i et ikke-dømmende miljø. Det er måske en af de bedste måder at bruge en AI-kæreste på, hvis du føler dig uerfaren eller usikker på at udforske forhold i den virkelige verden og gerne vil øve dig uden at dømme, før du gør det.
 7. Privatliv og sikkerhed: Vær opmærksom på de oplysninger, du deler. Selv om moderne AI-systemer er designet til at være sikre, er det vigtigt at beskytte dit privatliv og undgå at dele følsomme personlige oplysninger. Giv aldrig adgangskoder eller personlige oplysninger, som f.eks. din adresse, for at beskytte dig selv.
 8. Balancer din tid: Sørg for, at dit forhold til en AI ikke optager al din tid og går ud over din mulighed for at opbygge rigtige, ægte menneskelige forbindelser (uanset om det er platoniske venskaber eller romantiske forbindelser). Balancer dine aktiviteter, så de omfatter personlige hobbyer, sociale interaktioner og andre interesser, der hjælper dig med at føle dig tilfreds.
 9. Tjek ind med dig selv: Afsæt lidt tid i ny og næ til at reflektere over, hvordan interaktionen med en AI-kæreste påvirker dit følelsesmæssige velbefindende. Gør det dig gladere? Påvirker det dine forhold i det virkelige liv? Føler du dig mere knyttet til AI, end det er sundt? Juster dine vaner i overensstemmelse hermed.
 10. Søg menneskelige forbindelser: Selv om en AI til en vis grad kan simulere samtale og samvær, giver menneskelige forbindelser i sidste ende uerstattelig følelsesmæssig dybde, empati og ægte gensidige oplevelser. Sørg for at investere mere tid i at opbygge og vedligeholde disse relationer.

Metodologi

For at skabe denne rangordning tog vi først en startliste fra de lande, der var rangeret som de 20 bedste lande inden for AI, fra Globalt AI-indeks. Vi hentede nøjagtige befolkningsdata for hvert land fra Verdensmålereog månedlige data om søgevolumen for "AI girlfriend"-søgninger fra Google Keyword Planner.

For at undgå skævvridning af data fra lande med større befolkninger beregnede vi derefter forekomsten af søgninger pr. 100.000 mennesker for hvert land, hvilket afspejler dem, der generelt er mest interesserede i AI-kærester.

Deltag i fremtiden


TILMELD DIG I DAG

Klar, kortfattet, omfattende. Få styr på AI-udviklingen med DailyAI

Rhoda Adeoye

Ud over at fungere som leder af vores partnerskabsudvikling uploader Rhoda indhold på vegne af flere forfattere.

×

GRATIS PDF EKSKLUSIVT
Vær på forkant med DailyAI

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få eksklusiv adgang til DailyAI's seneste e-bog: 'Mastering AI Tools: Din 2024-guide til forbedret produktivitet'.

*Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores Politik for beskyttelse af personlige oplysninger og vores Vilkår og betingelser