De 10 bedste kvinder inden for AI i 2024

28. februar 2024

Kunstig intelligens kommer til at omforme alle aspekter af vores liv i de kommende år. I 2023 begyndte AI for alvor at blive mainstream med lanceringen af ChatGPT og et væld af andre AI-teknologier.

Allerede to måneder inde i 2024 begynder vi at se, hvad denne teknologi ellers kan begynde at ændre i samfundet.

Enhver, der bruger lidt tid på dette område, vil indse, at kvinder er stærkt underrepræsenterede inden for AI. Ifølge World Economic Forum er kun 22% af de globale AI-progressioner er kvinder.

Men når det er sagt, er der kvinder inden for AI, som baner vejen for flere kvindedrevne teknologier i fremtiden. Fra iværksættere til forskere og alt derimellem gør de kvinder, der optager plads i AI, virkelig ekstraordinære ting - og er fantastiske rollemodeller for den yngre generation, som uden tvivl vil få mest gavn af udviklingen af AI i fremtiden.

Her, for at fejre Kvindernes Internationale Kampdag, har vores team på DailyAI har samlet 10 af de førende kvinder i AI-verdenen i dag.

Denne liste er ikke en rangordning af de bedste kvinder inden for kunstig intelligens - blot en fremhævelse af 10 fantastiske kvinder, der gør utrolige ting inden for kunstig intelligens.

1. Allie Miller

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/alliekmiller/
Hjemmeside: https://www.alliekmiller.com/

Allie Miller er en anerkendt AI-leder, iværksætter og rådgiver, der er kendt for sin ekspertise inden for maskinlæring, forretningsstrategi og offentlige taler. Med fokus på naturlig sprogbehandling, computersyn og dataanalyse er hun blevet en central figur inden for digital transformation og AI-investeringer. Millers indsigt og strategiske vejledning er meget efterspurgt af Fortune 500-virksomheder, hvor hun rådgiver om AI, maskinlæring, Web3 og blockchain-teknologier.

Som en af de mest fulgte og bifaldte AI-forretninger stemmer på LinkedInMillers bidrag til feltet rækker ud over virksomhedsrådgivning. Hun var Global Head of Machine Learning Business Development for Startups and Venture Capital hos Amazon, hvor hun var ansvarlig for at rådgive de bedste ML-forskere og grundlæggere. Tidligere skrev Miller historie hos IBM ved at blive den yngste kvinde, der udviklede et AI-produkt, og forbedrede produktudviklingen på tværs af forskellige AI-applikationer.

Miller er dedikeret til at fremme mangfoldighed inden for teknologi, og hun var med til at grundlægge Girls of the Future og støtter organisationer, der har til formål at fremme kvinder inden for området. Hun har en MBA fra The Wharton School og en BA i kognitiv videnskab fra Dartmouth College, hvilket viser hendes solide fundament inden for både forretning og AI-teknologier.

2. Dr. Fei-Fei Lei


LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/fei-fei-li-4541247/
Hjemmeside: https://profiles.stanford.edu/fei-fei-li

Dr. Fei-Fei Li, professor ved Stanford University og meddirektør for Institut for menneskecentreret AILi er kendt for sit pionerarbejde inden for kunstig intelligens (AI), især når det gælder om at gøre AI inkluderende og gavnlig for hele samfundet. Anerkendt af Forbes som en førende kvinde inden for AI, var Li med til at grundlægge AI4ALL, der sigter mod at demokratisere AI-uddannelse og sikre mangfoldighed inden for området. Hendes indsats understreger vigtigheden af at udvide adgangen til AI-teknologi og -viden og fremme en mangfoldig generation af AI-innovatører.

Lis vigtige bidrag omfatter udviklingen af ImageNet, et vigtigt datasæt, der har udviklet computersynsteknologier. Hendes roller strækker sig ind i teknologibranchen, hvor hun har fungeret som vicepræsident og chefforsker for AI hos Google. Li er medlem af prestigefyldte akademier som National Academy of Engineering og National Academy of Medicine, og hendes forskning omfatter AI, maskinlæring og kognitiv neurovidenskab.

Gennem sit nonprofit-arbejde med AI4ALL lægger Li vægt på uddannelse og mangfoldighed inden for AI og går ind for en menneskecentreret tilgang til teknologi. På trods af udfordringer, herunder hendes afgang fra Twitters bestyrelse, er Li's fortalervirksomhed for etisk AI og hendes engagement i at fremme en inkluderende fremtid inden for teknologi fortsat indflydelsesrig og viser hende som en nøglefigur i udviklingen af AI.

3. Dr. Joy Buolamwini


LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/buolamwini/
Hjemmeside: http://www.unmasking.ai/

Dr. Joy Buolamwini er en fremtrædende forsker i AI-etik, kunstner og fortaler, der er kendt for sin bog "Unmasking AI". Hun grundlagde Algoritmisk retfærdighedsliga for at fremme fair og ansvarlig teknologi. Hendes TED Talk om algoritmisk bias har fået stor opmærksomhed og afslører race- og kønsbias i AI-systemer fra store virksomheder. Buolamwinis forskning er blevet internationalt anerkendt, og hun har talt i vigtige fora som World Economic Forum og FN om algoritmisk retfærdighed.

Hendes projekter, herunder den visuelle audit med talte ord "AI, Ain't I A Woman?" er blevet udstillet globalt og fremhæver AI's manglende anerkendelse af farvede kvinder. Buolamwini er Rhodes-stipendiat og Fulbright-stipendiat og er blevet nævnt på lister af Bloomberg, Forbes og Tech Review for sine bidrag til AI-etik. Hun har eksamener fra Oxford University, MIT og Georgia Tech. Fortune Magazine udnævnte hende til en af verdens største ledere og anerkendte hendes rolle som fortaler for etisk AI-praksis.

4. Mira Murati


Hjemmeside/X: https://twitter.com/miramurati

Som Chief Technology Officer (CTO) for OpenAIMira Murati stod bag udviklingen af banebrydende AI-teknologier som DALL-E og ChatGPT. Hun blev født i Albanien i 1988, og hendes akademiske ekspertise førte hende fra et stipendium på en international eliteskole i Canada til ingeniørstudier på Dartmouth University, hvor hun byggede en hybrid racerbil til sit afgangsprojekt. Muratis karriereforløb førte hende fra luftfartsindustrien til Tesla, hvor hun arbejdede på Model X og udviklede en stor interesse for AI gennem Autopilot.

Senere, hos Leap Motion og til sidst OpenAI, udnyttede hun sin ekspertise til at skabe vigtige partnerskaber, bl.a. med Microsoft. Som CTO har Muratis lederskab i lanceringen af ChatGPT placeret hende som en central figur i AI's udvikling, hvilket viser hendes kritiske rolle i udformningen af fremtiden for kunstig intelligens. Murati er blevet tilskrevet for "lancering af AI i mainstream".

5. Claire Delaunay


LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/clairedelaunay/
Hjemmeside: https://blogs.nvidia.com/blog/author/cdelaunay/

Claire Delaunay er en fremtrædende figur inden for AI og robotteknologi, kendt for sit lederskab hos NVIDIA som Vice President of Engineering fra 2017 til 2022. Hos NVIDIA stod hun i spidsen for Isaac-robotinitiativet, der revolutionerede robot- og AI-platforme for globale udviklere. Før NVIDIA bidrog Delaunay væsentligt til Uber som Director of Engineering efter opkøbet af Otto, en startup, hun var med til at grundlægge, og hun var førende inden for robotteknologi hos Google.

Med over 15 år i teknologibranchen spænder Delaunays karriere over startups, forskningslaboratorier og Fortune 500-virksomheder, hvilket fremhæver hendes rolle i udviklingen af robotteknologi og selvkørende køretøjer. Hendes ekspertise understøttes af en Master of Science i Computer Engineering fra École Privée des Sciences Informatiques (EPSI). Delaunays arbejde repræsenterer krydsfeltet mellem innovation og lederskab, hvilket gør hende til en vigtig indflydelsesrig person inden for AI og robotteknologi.

6. Shivon Zilis


LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/shivonzilis/
Hjemmeside: http://www.shivonzilis.com/ og https://neuralink.com/

Shivon Zilis er en ledende skikkelse i AI-industrien og har haft centrale roller i anerkendte virksomheder som OpenAI, Bloomberg Beta og Tesla. Hendes arbejde, især som projektleder for Teslas Autopilot og chipdesign, viser hendes betydelige bidrag til AI og teknologi. Zilis er anerkendt som det yngste bestyrelsesmedlem i OpenAI og Neuralink og har været medvirkende til at drive udviklingen inden for maskinintelligens fremad.

Hendes tidlige anerkendelse kom i 2015, da hun blev udnævnt i Forbes 30 under 30 liste for venturekapital, hvilket fremhæver hendes indflydelse i økosystemet for AI-venturekapital. I øjeblikket arbejder Zilis som projektleder i den administrerende direktørs kontor hos Neuralink. Neuralink er en nystartet virksomhed, der bygger en enhed, der er designet til at forbinde menneskehjerner direkte med computere, og rådgiver OpenAI med fokus på etisk brug af maskinel intelligens. Zilis er også fortsat aktivt involveret i Bloomberg BetaHan er en af grundlæggerne af CDL AI og CDL Quantum Machine Learning og støtter en portefølje, der omfatter adskillige AI-virksomheder.

7. Rana el Kaliouby


LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/kaliouby/
Hjemmeside: https://ranaelkaliouby.com/

Rana el Kaliouby, en pioner inden for Emotion AI, var med til at grundlægge Affectiva med det formål at revolutionere, hvordan AI forstår menneskelige følelser, kognitive tilstande og interaktioner. Hendes rejse og vision for en teknologi, der giver genlyd af menneskelige følelsesmæssige oplevelser, er beskrevet i hendes erindringsbog "Girl Decoded".

Som tankeleder inden for AI og maskinlæring er el Kaliouby blevet viceadministrerende direktør hos Smart Eye og fortsætter sin mission med at menneskeliggøre teknologien. Hendes arbejde med at udvikle AI, der har empati med brugerne, understreger en transformativ tilgang til, hvordan vi interagerer med maskiner, og blander teknologisk innovation med ægte menneskelig forbindelse. Rana har en ph.d. fra Computer Laboratory ved University of Cambridge og en postdoktoral uddannelse ved MIT. BSc og MSc i datalogi fra det amerikanske universitet i Cairo, Egypten.

8. Regina Barzilay


LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/reginabarzilay/
Hjemmeside: https://www.regina.csail.mit.edu/

Regina Barzilay er en fremtrædende israelsk datalog og professor ved Massachusetts Institute of Technology (MIT), hvor hun er en central figur i MIT's forskningsprogram. Laboratoriet for datalogi og kunstig intelligens (CSAIL). Hendes ekspertise spænder over naturlig sprogbehandling og anvendelse af AI i sundhedsvæsenet, især til forbedring af kræftdiagnosemetoder.

Barzilays banebrydende arbejde har ikke kun fremmet AI-feltet, men har også ydet væsentlige bidrag til lægevidenskaben, herunder udvikling af maskinlæringsmodeller til opdagelse af lægemidler og tidlig opdagelse af brystkræft. Hendes indsats på disse områder blev anerkendt med prestigefyldte priser som MacArthur Fellowship, National Science Foundation's CAREER-pris og AAAI Squirrel AI Award for Artificial Intelligence for the Benefit of Humanity, hvilket understreger hendes rolle i at udnytte AI til at løse kritiske sundhedsproblemer.

Ud over sine akademiske og forskningsmæssige resultater er Barzilay medlem af bestyrelsen for Dugpunkt-terapi og er medlem af flere anerkendte akademier, herunder National Academy of Engineering, American Academy of Arts and Sciences og National Academy of Medicine.

9. Cynthia Breazeal


LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/cynthia-breazeal-1792317/
Hjemmeside: https://www.media.mit.edu/people/cynthiab/overview/

Som professor ved MIT og grundlægger af Personal Robots-gruppen gør Breazeals arbejde med social robotteknologi og hendes lederskab inden for ansvarlig AI til social empowerment og uddannelse hende til en banebrydende figur i AI-samfundet. Hendes fokus på "at leve med AI" og de sociale robotters langsigtede indvirkning på dagligdagen fremhæver hendes betydelige bidrag til feltet, og hun er blevet anerkendt i Forbes' 2023-rapport. 50 over 50 liste i kategorien Innovation.

Cynthia var også med til at grundlægge den sociale forbrugerrobotvirksomhed Job Inc. og fungerede som Chief Scientists og Chief Experience Officer. Hendes bog, Designing Sociable Robots, er blevet bredt anerkendt som en milepæl inden for social robotteknologi og menneske-robotik.

10. Daphne Koller


LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/daphne-koller-4053a820/
Hjemmeside: http://www.insitro.com/

Daphne Koller, hædret med prisen MacArthur Foundation's "genius grant" og anerkendt som en af Time Magazines De mest indflydelsesrige menneskerer en af de førende eksperter inden for maskinlæring - med udmærkelser, der går langt tilbage i tiden, før AI blev mainstream.

Kollers blanding af akademisk ekspertise og iværksætterånd, illustreret ved hendes ansættelse på Stanford og medstifter af Coursera, viser hendes indflydelse på både AI-uddannelse og -anvendelse. Hendes rolle som CEO og grundlægger af insitro, der har til formål at revolutionere opdagelsen af lægemidler ved hjælp af maskinlæring, understreger hendes innovative tilgang til at løse problemer i den virkelige verden med AI.

Flere kvinder gør fremskridt inden for AI:

11. Cynthia Rudin
https://www.linkedin.com/in/cynthia-rudin-yergler-20a11126/
Cynthia Rudin er professor i datalogi ved Duke University og kendt for sit banebrydende arbejde inden for ML, anvendt ML og kausal inferens. Hun har tre gange vundet INFORMS Innovative Applications in Analytics Award og blev i 2022 tildelt Squirrel AI Award for Artificial Intelligence for the Benefit of Humanity fra Association for the Advancement of Artificial Intelligence (AAAI).

12. Nina Schick
LinkedIn: https://uk.linkedin.com/in/ninaschick
Nina Schick er grundlægger af Tamang Ventures og Synthesia. Hun var blandt LinkedIns Top Voices in AI 2023.

13. Kate Crawford
https://www.linkedin.com/in/kate-crawford-a66574/
I de sidste 20 år har Kate Crawford været en af branchens globale tankeledere inden for spørgsmålet om AI's politiske og sociale konsekvenser. Hun har en række prestigefyldte stillinger i den akademiske verden, bl.a. som Senior Principal Researcher ved MSR-NYC, Research Professor ved USC Annenberg og Honorary Professor ved University of Sydney.

14. Kay Firth Butterfield
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/kay-firth-butterfield/
Kay Firth-Butterfield blev kendt som verdens første Chief AI Ethics Officer for World Economic Forum.

15. Yuka Kojima
https://www.linkedin.com/in/yuka-kojima-793a4756/
Yuka Kojima var med til at grundlægge FOVE Inc. et virtual reality (VR)-firma, der udvikler headsets med eyetracking-funktioner.

16. Karen Silverman
https://www.linkedin.com/in/karenesilverman/
Karen Silverman er CEO og grundlægger af The Cantellus Group, en konsulentvirksomhed, der arbejder på at operationalisere politik og tilsyn med AI. Karen er en førende global ekspert i styringsstrategier for AI.

17. Toju Duke
https://www.linkedin.com/in/tojuduke/
Med over 18 års erfaring inden for reklame, detailhandel, non-profit og teknologi er Toju en populær foredragsholder, forfatter, tankeleder og rådgiver inden for ansvarlig AI. Toju arbejdede hos Google i 10 år, hvor hun tilbragte de sidste tre år som programleder for ansvarlig AI med ansvar for forskellige ansvarlige AI-programmer på tværs af Googles produkt- og forskningsteams med primært fokus på store modeller og ansvarlige AI-processer. Hun er også grundlægger og CEO af Diverse AI, en non-profit organisation med en mission om at støtte og fremme underrepræsenterede grupper for at opbygge en mangfoldig og inkluderende AI-fremtid. Hun giver konsultation og rådgivning om ansvarlig AI-praksis over hele verden.

18. Wendy Hall
https://www.linkedin.com/in/wendy-hall-2652655/
Dame Wendy Hall er Regius-professor i datalogi ved University of Southampton. Hun var med til at grundlægge Web Science Research Initiative og har en periode som medformand for den britiske regerings Artificial Intelligence Review.

19. Samantha Edds
https://www.linkedin.com/in/samanthaedds/
Samantha Edds er ledende data scientist hos Yelp, app-virksomheden, der crowdsourcer virksomhedsanmeldelser.

20. Rumman Chowdhury
https://www.linkedin.com/in/rumman/
Rumman er chefforsker hos Parity Consulting og samarbejder med fremtrædende enheder som Europa-Kommissionen og DeepMind med fokus på gennemsigtige AI-løsninger.

21. Lisa Falzone
https://www.linkedin.com/in/lisafalzone/
Lisa Falzone og Chris Ciabarra var med til at grundlægge Athena Security for at gøre skoler, virksomheder og samfund mere sikre. Falzone er CEO og har rejst over $200 millioner fra førende venturekapitalister og private equity-firmaer. Athena Securitys mission er at skabe sikkerhed ved at implementere softwareløsninger, der sporer og registrerer personer, der bevæger sig gennem indgangspartier og døre.

22. Chelsea Finn
https://www.linkedin.com/in/cbfinn/
Chelsea Finn er adjunkt ved Stanford University med speciale i datalogi og elektroteknik. Hun leder forskningen inden for intelligens gennem robotinteraktion i stor skala og er også en nøglefigur i Googles brancheførende Google Brain-team.

23. Nichol Bradford
https://www.linkedin.com/in/nicholbradford/
Nichol Bradford er grundlægger og administrerende direktør for den globale nonprofit Transformative Tech.org - et globalt økosystem, der er dedikeret til at uddanne, samle og aktivere velfærdsteknologiske grundlæggere, investorer og innovatører.

24. Stephanie Hare
https://www.linkedin.com/in/stephaniehare/
Stephanie Hare er forfatter til "Teknologi er ikke neutral: A short guide to technology ethics", som diskuterer, hvordan man sikrer, at teknologien tjener samfundet uden at gå på kompromis med vores etiske grænser. Stephanies professionelle rejse spænder over roller som Principal Director for Accenture, Senior Analyst for Oxford Analytica og Deployment Strategist for Palantir Technologies.

25. Dr. Brandeis Marshall
https://www.linkedin.com/in/brandeis-marshall/
Dr. Brandeis Marshall er leder af DataedX Group-organisationen, hvor hun vejleder nuværende tech-medarbejdere i at opbygge data equity-færdigheder. Dr. Marshall har en ph.d. og en kandidatgrad i datalogi fra Rensselaer Polytechnic Institute og en bachelorgrad i datalogi fra University of Rochester.

26. Karine Perset
https://www.linkedin.com/in/karineperset/
Karine Perset er leder af AI-enheden i OECD's afdeling for digital økonomipolitik. Hun fører tilsyn med OECD.AI Policy Observatory og OECD.AI Network of Experts (ONE AI) samt den nyoprettede OECD Working Party on AI Governance (AIGO). Perset fokuserer på muligheder og udfordringer, som AI rejser for den offentlige politik, på politikker, der kan hjælpe med at implementere OECD's AI-principper, og på tendenser inden for AI-udvikling.

27. Sue Turner
https://www.linkedin.com/in/sue-turner-ned/
Sue Turner OBE er CEO for AI Governance, og hun har over to årtiers erfaring med forretningsforståelse, som vækker genklang hos et internationalt publikum. Hun blev udnævnt til en af de 100 bedste kvinder inden for AI-etik, og hendes mål er at inspirere og støtte bestyrelser i at bruge AI og data til at skabe profit og social indflydelse.

28. Anna Patterson
https://www.linkedin.com/in/anna-patterson-15921ba/
Anna Patterson er grundlægger og ledende partner i Gradient Ventures, hvor hun i dag investerer i AI-startups på et tidligt stadie. Som mangeårig leder hos Google, som hun først kom til i 2004, ledede Patterson arbejdet med kunstig intelligens i årevis som virksomhedens VP of Engineering.

29. Mary-Anne Williams
https://www.linkedin.com/in/maryanne/
Mary-Anne Williams har den højt respekterede titel Michael J Crouch Chair in Innovation og arbejder sammen med et team om at designe nye kurser i forretningsinnovation. Hun var også en del af det team, der oprettede UNSW Business AI Lab i 2022, som nu har mere end 80 forskere, der fokuserer på at skabe forretningsværdi ved hjælp af AI-teknologier.

30. Ivana Bartoletti
https://www.linkedin.com/in/ivana-bartoletti-77b2b29/
Ivana Bartoletti er Global Data Privacy Officer hos Wipro, den førende internationale virksomhed inden for informationsteknologi, rådgivning og forretningsprocesser. Ivana er medredaktør af The AI Book, en håndbog for investorer, iværksættere og fintech-visionærer, og hun er forfatter til An Artificial Revolution, om magt, politik og AI.

31. Sunita Grote
https://www.linkedin.com/in/sunitagrote/
Sunita Grote leder Ventures-teamet i UNICEF's Office of Innovation og var med til at grundlægge dens Venture Fund, der giver startfinansiering i fiat- og kryptovalutaer - den første i FN-systemet. Hun har en MBA fra INSEAD og bor i New York City med sin partner og datter.

32. Alicia Kavelaars
https://www.linkedin.com/in/alicia-kavelaars/
Alicia er medstifter og Chief Technology Officer i OffWorld og er banebrydende inden for revolutionerende AI-drevne industrielle sværmrobotminesystemer. Alicia har en ph.d. i aeronautik og astronautik fra Stanford University, og hendes overordnede mål er, at menneskeheden skal fortsætte med at udvikle sig i rummet for at vide mere, bruge mere og være mere i rummet.

33. Hind Azegrouz
https://www.linkedin.com/in/hindazegrouz/
Hind Azegrouz (ph.d.) er EMEA Lead for Edge Inference hos INTEL. Før sin nuværende rolle arbejdede hun som data- og AI-arkitekt for olie- og gasselskabet Repsol, Advanced analytics manager hos Avanade, Advanced research fellow ved Massachusetts Institute of Technology og som forsker ved det spanske nationale center for kardiovaskulær forskning.

34. Catherine Harrison Culp
https://www.linkedin.com/in/catherine-culp-1077b491/
Catherine Harrison Culp er CCO hos Aiera, den førende finansielle event intelligence og generative AI-platform, der betjener den institutionelle finansverden.

35. Tulsee Doshi
https://www.linkedin.com/in/tulsee-doshi/
Tulsee er produktleder for Googles indsats inden for ML Fairness og Responsible AI, hvor hun arbejder for en dybere forståelse af, hvordan vi kan skabe brugeroplevelser, der er mangfoldige, inkluderende og etiske.

Deltag i fremtiden


TILMELD DIG I DAG

Klar, kortfattet, omfattende. Få styr på AI-udviklingen med DailyAI

Rhoda Adeoye

Ud over at fungere som leder af vores partnerskabsudvikling uploader Rhoda indhold på vegne af flere forfattere.

×

GRATIS PDF EKSKLUSIVT
Vær på forkant med DailyAI

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få eksklusiv adgang til DailyAI's seneste e-bog: 'Mastering AI Tools: Din 2024-guide til forbedret produktivitet'.

*Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores Politik for beskyttelse af personlige oplysninger og vores Vilkår og betingelser