Duolingo fyrer oversættere til fordel for AI-alternativer

8. januar 2024

Duolingo AI

Duolingo, den førende app til sprogoversættelse, har fået opmærksomhed på de sociale medier efter en tidligere medarbejders påstande om, at virksomheden har afskediget flere oversættere til fordel for AI.

Det har været nogle højoktane dage for AI-relateret jobflytning, hvor en række virksomheder har frigivet AI-genererede reklamebilleder på de sociale medier og efterfølgende modtaget massiv kritik. 

Magic: The Gathering brugte for eksempel AI til delvist at skabe billeder promovering af nye kort, og Xbox' afdeling for indiespil brugte AI til at generere et billede til et X-indlæg. 

Den største taber er dog nok tegnepladefirmaet Wacom, som bemærkelsesværdigt nok brugte et AI-genereret billede til at reklamere for en rabat. Det er en virksomhed, som laver produkter, der hjælper kunstnere med at skabe digital kunst.

Nu dukker der indlæg op om, at Duolingo fyrer menneskelige oversættere. Ifølge et Reddit-indlæg har Duolingo "afskediget" et betydeligt antal af sine kontraktansatte, der er citeret til 10% af sine entreprenører.

En kommentator delte en e-mail fra Duolingo og skrev: "Her er den sidste e-mail, jeg fik for to uger siden. Bare hvis du gerne vil se den. Jeg arbejdede der i fem år. Vores team havde fire kernemedlemmer, og to af os blev fyret. De to, der blev tilbage, vil bare gennemgå AI-indhold for at sikre, at det er acceptabelt."

Stor fyringsrunde hos Duolingo
afu/No_Comb_4582 iduolingo

Reelle beretninger om tab af arbejdspladser på grund af AI er én ting, men det er e-mailens ufølsomhed, som mange fandt rystende. 

Duolingo har eksperimenteret med AI i nogen tid. Et blogindlæg fra september 2023 Udtalt"Hos Duolingo er vi velbevandrede i brugen af kunstig intelligens. Det er bogstaveligt talt indbygget i alt, hvad vi gør - fra personalisering af dine sproglektioner til understøttelse af banebrydende sikkerhedsfunktioner på DET, vores engelskprøve med høj indsats, til at hjælpe dig med at lære musik med vores helt nye kursus."

Den fortsætter: "Det handler ikke om at udskifte lærere eller rive ting op og starte forfra. Det handler om at bruge teknologien fuldt ud til at forbedre resultaterne." Den Partisan-indlægget fortsætter med at sige: "AI har magten til at forandre vores verden. Vi ved, hvor transformerende AI er, fordi vi ser det hver dag."

Reaktionerne på Duolingo-afskedigelserne stemmer overens med den kritik, der er blevet rejst mod virksomheder i de seneste dage. For mange er det et signal om, at virksomhederne er begyndt aktivt at reducere de menneskelige arbejdsmuligheder. 


Det har også afsløret en ny form for PR-risiko, og virksomheder skal være ekstremt forsigtige med, hvordan de bruger AI i deres processer. 

Kunstneren Reid Southen, som arbejdede sammen med kognitionsforskeren Dr. Gary Marcus for at afsløre Midjourneys laissez-faire-brug af copyright-data"Dette er den verden, vi er ved at skabe. Vi fjerner menneskeligheden fra den måde, vi lærer at forbinde os med mennesker på."

Duolingo kontaktede Softonic efter deres dækning af denne historie, med angivelse af, "Vi kan bekræfte, at nogle Duolingo-medarbejdere ikke er blevet forlænget, når deres projekter afsluttes i slutningen af 2023. Men der er ikke tale om afskedigelser. Det drejer sig om et lille mindretal af Duolingo-medarbejdere, da størstedelen er blevet fastholdt."

På trods af dette forsvar er det for mange tilskuere et symbol på AI-jobudskiftning, en af teknologiens mest frygtede effekter.

Deltag i fremtiden


TILMELD DIG I DAG

Klar, kortfattet, omfattende. Få styr på AI-udviklingen med DailyAI

Sam Jeans

Sam er videnskabs- og teknologiforfatter og har arbejdet i forskellige AI-startups. Når han ikke skriver, kan han finde på at læse medicinske tidsskrifter eller grave i kasser med vinylplader.

×

GRATIS PDF EKSKLUSIVT
Vær på forkant med DailyAI

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få eksklusiv adgang til DailyAI's seneste e-bog: 'Mastering AI Tools: Din 2024-guide til forbedret produktivitet'.

*Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores Politik for beskyttelse af personlige oplysninger og vores Vilkår og betingelser