YouTube fortsætter sit indtog i AI med kommende kreative værktøjer

16. november 2023

YouTube AI

YouTube lancerer en række AI-musikeksperimenter, der introducerer nye måder, hvorpå brugerne kan komponere musik ved hjælp af prominente kunstneres stemmer og konvertere nynnede melodier til musikalske kompositioner.

YouTube udgav et blogindlæg med detaljer en række nye AI-drevne visioner. Dette kommer kort tid efter, at virksomheden udgav en Pakke af foranstaltninger at slå ned på former for AI-misbrug på platformen, herunder nogle former for dybt falsk indhold.

En af disse spændende nye funktioner, kendt som "Dream Track", er allerede tilgængelig for udvalgte skabere og designet til at blive integreret i YouTube Shorts. 

Med Dream Track kan brugerne hurtigt generere sange, der er udformet i de karakteristiske stilarter fra officielt licenserede kunstnere som Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Papoose, Sia, T-Pain og Troye Sivan. 

Brugerne har frihed til at specificere sangens stemning og temaer, og AI laver musik, der er skræddersyet til deres præferencer og passer til deres Shorts-indlæg. AI er ved at finde vej ind i workflows til skabelse af indhold på sociale medier, med Meta der også annoncerer nye generative AI-værktøjer til Instagram.

Som YouTube beskriver det, giver "Dream Track" brugerne mulighed for "hurtigt at producere sange i folks stil".

Et andet overbevisende værktøj i YouTubes AI-musikarsenal har det passende navn "Music AI Tools" og er designet til at støtte musikere i deres kreative processer. Det stammer angiveligt fra YouTubes Music AI Incubator, en samling af kunstnere, sangskrivere og producere, der hjælper virksomheden med at eksperimentere med musikalske projekter. 

YouTube bemærker, at deltagerne i dette program er "intenst nysgerrige efter AI-værktøjer, der kan flytte grænserne for, hvad de troede var muligt" og aktivt søger måder at forbedre deres kreative processer på. 

Det ultimative mål er at gøre det lettere at omdanne ideer til musik med minimal produktion.

YouTube forestiller sig en verden, hvor musikere ubesværet kan omsætte deres tanker og ideer til musikalske kompositioner. En utopi for nogle, en dystopi for andre. 

Teknologien bag disse værktøjer er primært forankret i Google Deepminds Lyria-system, der er skræddersyet til at skabe musik. Lyria er i stand til at generere lange, sammenhængende lydsekvenser. Deepmind er ved at udvikle en anden melodisk AI-generator, SynthID, som supplement til Lyria. 

SynthID indfører også et uhørligt lydvandmærke i musikken, som ikke kan opdages af menneskelige ører, men som kan genkendes af AI-værktøjer, hvilket bekræfter, at sangene er blevet genereret automatisk. Som Deepmind siger: "Denne nye metode er ulig noget, der findes i dag, især i forbindelse med lyd."

YouTube ansporer trenden med at integrere AI i musikken. Andre steder i branchen tjener AI-musikere endda Pladekontrakter til flere millioner dollars.

Da YouTube tager skridt til at omfavne AI-innovation og samtidig beskytte musikkens og det kunstneriske udtryks integritet, er det med blandede følelser, at musikbranchen gør sig klar. 

Deltag i fremtiden


TILMELD DIG I DAG

Klar, kortfattet, omfattende. Få styr på AI-udviklingen med DailyAI

Sam Jeans

Sam er videnskabs- og teknologiforfatter og har arbejdet i forskellige AI-startups. Når han ikke skriver, kan han finde på at læse medicinske tidsskrifter eller grave i kasser med vinylplader.

×

GRATIS PDF EKSKLUSIVT
Vær på forkant med DailyAI

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få eksklusiv adgang til DailyAI's seneste e-bog: 'Mastering AI Tools: Din 2024-guide til forbedret produktivitet'.

*Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores Politik for beskyttelse af personlige oplysninger og vores Vilkår og betingelser