Amazon onthult zijn "AI Ready" onderwijsprogramma om tekorten aan AI-vaardigheden te bestrijden

21 november 2023

Amazon AI

Amazon heeft een uitgebreid AI-onderwijsprogramma gelanceerd, "AI Ready", om het tekort aan AI-talent te bestrijden. 

Dit initiatief zal tegen 2025 wereldwijd 2 miljoen mensen een gratis opleiding in AI-vaardigheden geven.

A onderzoek uitgevoerd door Amazon Web Services en Access Partnership ontdekten dat 73% van de werkgevers prioriteit geeft aan het inhuren van AI-talent, maar driekwart lijkt niet te kunnen voorzien in hun AI-talentbehoeften.

Amazon is van plan om acht gratis AI- en generatieve AI-cursussen aan te bieden, aangevuld met beurzen voor meer dan 50.000 middelbare school- en universiteitsstudenten. Het programma omvat samenwerkingen met andere organisaties zoals Code.org.

De hype rond generatieve AI heeft een enorme impuls gegeven... strijd om talent. Amazon, Google, Microsoft, Meta en vele anderen wedijveren om de allerbesten in de sector en bieden daarbij waanzinnige salarissen. 

Het onderzoek van Amazon suggereert verder dat werknemers die zich verder bekwamen in AI tot 47% meer kunnen verdienen, wat de grote vraag naar en de waarde van AI-expertise op de huidige arbeidsmarkt weerspiegelt.

Het initiatief is een strategische zet van Amazon, niet alleen om het tekort aan talent aan te pakken, maar ook om zijn eigen AI-technologieën te promoten. De cursussen behandelen tal van onderwerpen op het gebied van technologie, machine learning en AI, van AI-projectmanagement tot het gebruik van Amazon's AI-producten zoals CodeWhisperer en de Bedrock AI-appmaker.

Door deze bronnen toegankelijk te maken op platforms zoals de AWS Educate en AWS Skill Builder sites, positioneert Amazon zichzelf als een belangrijke speler in het AI-onderwijslandschap. Het is een tactiek die Microsoft al tientallen jaren toepast. 

Wat Amazon voorstelt

Hier is een samenvatting van Amazons doelen voor het AI Ready programma: 

  • Initiatief en doelen: Amazon is van plan om tegen 2025 wereldwijd 2 miljoen mensen gratis AI-vaardigheidstrainingen aan te bieden. Dit heeft als doel om AI-onderwijs te democratiseren.
  • De AI-talentkloof aanpakken: Het onderzoek van Amazon benadrukt dat 73% van de werkgevers prioriteit geeft aan het inhuren van AI-geschoold talent, maar driekwart heeft te kampen met uitdagingen om aan deze behoefte te voldoen. Bovendien zegt Amazon dat AI-opleidingen de salarissen van mensen met AI-vaardigheden met 47% kunnen verhogen. C
  • Cursussen voor studentenHet doel van Udacity is om meer dan 50.000 middelbare scholieren en universiteitsstudenten te bereiken, waarbij de nadruk ligt op studenten uit achtergestelde en ondervertegenwoordigde gemeenschappen.
  • Generatieve AI-beurzen en cursusdiversiteit: AWS trekt ook meer dan $12 miljoen uit voor generatieve AI-beurzen.

Eerder in november, Microsoft onthulde ook soortgelijke inspanningen om zo'n 6 miljoen mensen te trainen in AI om de overstap naar het bedrijfsleven te stimuleren. 

Op dit moment is AI nog te duur en grotendeels ontoegankelijk om op grote schaal in bedrijven te worden toegepast. Deze strategieën zijn erop gericht die barrières te slechten.

Doe mee met de toekomst


SCHRIJF JE VANDAAG NOG IN

Duidelijk, beknopt, uitgebreid. Krijg grip op AI-ontwikkelingen met DailyAI

Sam Jeans

Sam is een wetenschap- en technologieschrijver die bij verschillende AI-startups heeft gewerkt. Als hij niet aan het schrijven is, leest hij medische tijdschriften of graaft hij door dozen met vinylplaten.

×

GRATIS PDF EXCLUSIEF
Blijf voorop met DailyAI

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang exclusieve toegang tot DailyAI's nieuwste eBook: 'Mastering AI Tools: Your 2024 Guide to Enhanced Productivity'.

* Door u aan te melden voor onze nieuwsbrief accepteert u onze Privacybeleid en onze Algemene voorwaarden